23. oktober 2018
I alt tre tiltalte risikerer fængsel for at gemme 17-årig pige, der var anbragt her på Holmegaardshuset i Fensmark. Hun skulle smugles ud af landet.
I alt tre tiltalte risikerer fængsel for at gemme 17-årig pige, der var anbragt her på Holmegaardshuset i Fensmark. Hun skulle smugles ud af landet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ville smugle datter ud af landet: Far og søn risikerer fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ville smugle datter ud af landet: Far og søn risikerer fængsel
Slagelse - 15. november 2017 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 54-årig far, hans 22-årige søn og en 21-årig kvinde risikerer alle fængsel, når de på fredag og den følgende tirsdag sætter sig på anklagebænken ved Retten i Næstved tiltalt for at ville smugle en 17-årig datter og søster ud af landet.

arrow Læs også: Far og søn i fængsel: Ville smugle 17-årig ud af landet

Pigen, som ifølge politiet var helt med på flugtforsøget, var tvangsanbragt på opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark af Slagelse Kommune. Det var også herfra, hun stak af, da hun den 11. juli i år blev hentet af sin bror.

Det skriver Sjællandske torsdag.

Planen var at stikke af til Sverige. Dog først efter et planlagt, tre uger langt ophold i Danmark, som startede på en campingplads ved Nykøbing Falster, hvor den 22-årige mand og hans kæreste - den tiltalte, 21-årige kvinde - opholdt sig sammen med den 17-årige pige.

Den 12. juli blev de dog anholdt af politiet samme sted, i øvrigt inden de nåede at køre til Jylland, hvor det var planen at tjekke ind på et bed and breakfast i Herning, som de havde booket frem til den 31. juli.

I mellemtiden var faren, som normalt er bosiddende i Malaga, og som ikke har forældremyndigheden, ankommet til Nykøbing Falster.

Han kom, samme dag som politiet kiggede forbi efter tip fra den ældste bror, der åbenbart var nervøs for, hvilke planer hans 22-årige lillebror havde i forhold til at smugle pigen ud af landet. Han ringede derfor til politiet.

Ifølge Susanne Bluhm, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, er det groft at smugle børn ud af landet.

Eftersom der øjensynligt ikke har været tvang inde over, og forældrene i øvrigt ikke har forældremyndigheden, herunder faren, ender strafudmålingen sandsynligvis ikke i den højeste ende af skalaen.

- Det er klart, at det er værre for eksempel at rive en otteårig ud af vante omgivelser, uden vedkommende vil, end her at forsøge at smugle en pige ud, som selv viser vilje, siger anklageren, som dog regner med fængselsstraffe til dem alle.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk