15. august 2020
Borgmesterens udkast til ny styrelsesvedtægt er offentliggjort. Oppositionen står for skud.
Borgmesterens udkast til ny styrelsesvedtægt er offentliggjort. Oppositionen står for skud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil skære i udvalg og poster: Læs dele af udkast her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil skære i udvalg og poster: Læs dele af udkast her
Opdateret 14. marts 2018 kl. 21:35
Slagelse - 14. marts 2018 kl. 21:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Samarbejdsaftalen mellem partierne er makuleret, og for næsen af Slagelse Byråds 31 politikere ligger nu et udkast til ny styrelsesvedtægt. Det blev offentlig gjort onsdag eftermiddag.

arrow Læs også: Vraget politisk mindretal stævner kommune

Sjællandske erfarede allerede i weekenden, at der ville ske en barbering af antallet af politiske udvalg, hvilket nu viser sig som helt korrekt.

De ni stående af slagsen ventes nemlig reduceret til syv - med fremover fem i stedet for syv medlemmer. Samtidig ønskes økonomiudvalget slanket, så i alt to af ni medlemmer ryger ud.

Flere af de stående udvalg, der står for skud, har i øvrigt formænd fra oppositionen. Det drejer sig eksempelvis om Ann Sibbern (DF), hvis seniorudvalg ønskes lagt ind i Ali Yavuz' sundheds- og forebyggelsesudvalg. Med den nye titel »forebyggelses- og seniorudvalget«.

Det er dog også Venstres Knud Vincents' erhvervs- og turismeudvalg, der ønskes nedlagt sammen med landdistrikts-, teknik- og ejendomsudvalget, hvor Troels Brandt (R) er formand. Sidstnævnte udgør sammen med Venstre og Dansk Folkeparti ikke en del af flertallet bag John Dyrby Paulsen, og på vandrørene lyder det, at der hverken bliver formandsposter til Knud Vincents eller Troels Brandt, hvis flertallet stemmer udkastet igennem, som det ser ud nu. Det samlede, nye udvalg har i udkastet navnet »teknik- og erhvervsudvalget«.

Udkastet varsler imidlertid ikke forandring hele vejen rundt. Flere udvalg rokkes der nemlig ikke ved - i store træk i hvert fald. Det gælder for eksempel kultur- og fritidsudvalget, børne- og ungeudvalget og til sidst handicap- og psykiatriudvalget.

I forhold til de to sidstnævnte udvalg, som henholdsvis ledes af SF's Helle Blak og socialdemokraten Steen Olsen, erfarer Sjællandske ikke de store udskiftninger på i hvert fald formandsposterne. Dog kan det politiske drilleri mellem John Dyrby Paulsen og udvalgsformand Stén Knuth (V), som borgmesteren anklager for særligt at have været på krigsstien de seneste måneder, om muligt koste Venstre-manden sin post som formand i kultur- og fritidsudvalget. Hvis altså det politiske flertal - bestående af Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten - får som ønsket.

Læs meget mere om udkastet i Sjællandske torsdag.

arrow Ekspert efter Randers-dom: Slagelse-borgmester har en dårlig sag
05. april 2018 kl. 19:48 Opdateret: kl. 19:48
arrow Ekspert: - Opsigelsesmail stiller borgmesteren svagt
04. april 2018 kl. 06:40 Opdateret: kl. 22:47
arrow Borgerlige påpeger manglende mail i forhandlingsforløb
31. marts 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 21:14
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk