10. december 2019
Hunsballegrunden har i fire år ligget øde hen. Nu skal der kigges på, om den kan udnyttes i et historisk perspektiv. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Hunsballegrunden har i fire år ligget øde hen. Nu skal der kigges på, om den kan udnyttes i et historisk perspektiv. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil lave historisk projekt på Hunsballe-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil lave historisk projekt på Hunsballe-grunden
Slagelse - 25. juni 2019 kl. 08:22
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antvorskov Kloster og slot har haft større betydning for Danmark end Trelleborg. Så er det da visionsløst at tænke på at anlægge en parkeringsplads på Hunsballegrunden lige op til Antvorskov Ruin.

Sådan var meldingen fra Pernille Ivalo Frandsen (V) på byrådsmødet. Her havde hun ønsket byrådets stillingtagen til etablering af en arbejdsgruppe, der ved udnyttelsen af Hunsballegrunden ved ruinen skal tage stilling til grundens fremtid ud fra stedets unikke historie.

Pernille Ivalo Frandsen nævnte, at det jo var ridderne fra Antvorskov Slot, der drog til Estland, hvor Dannebrog angiveligt faldt ned for 800 år siden. Disse ridderes kjortler var røde med et hvidt kors på..

Det var en vedtagelse i erhvervs- og teknikudvalget, der havde fået Pernille Ivalo Frandsen på banen.

Dette udvalg har nemlig på forslag fra udvalgsformand Villum Christensen (LA) drøftet, hvad man kunne gøre ved grunden, som i fire år har ligget øde hen, efter at Hunsballebygningerne blev fjernet.

En skitse fra forvaltningen angiver, at der kunne laves parkeringsplads, men Pernille Ivalo Frandsen mener, at det vil være i strid med den indgåede budgetaftale.

Her står der, at der »etableres en arbejdsgruppe med politisk deltagelse, der skal se på mulighederne omkring Antvorskov Slotsruin.«.

- Og det er helt i skoven, at det skal være en parkeringsplads, lød det fra den radikale Troels Brandt.

Villum Christensen sagde, at nogle gange må man nøjes med den næstbedste løsning, når den bedste ikke kan lade sig gøre.

- Jeg var jo med til en idé-konkurrence i sidste periode, som ikke førte til noget. Det ønsker jeg ikke skal ske igen, sagde Villum Christensen.

Thomas Clausen fra Enhedslisten mente, at det ville være passende med en klosterhave på stedet.

Det har der faktisk været forslag om, kunne tidligere borgmester Lis Tribler (S) fortælle.

Hun kunne berette om mange år med mange forskellige forslag til, hvordan området ved ruinen kunne indrettes.

Efter forslag fra borgmester John Dyrby Paulsen blev forslaget sendt til kultur- og fritidsudvalget. Hvilket begejstrede udvalgsformand Jørgen Andersen (S).

- Det er jo som at vinde i lotteriet at få sådan en guldklump ned i udvalget. Vi skal nok komme med et godt projekt, lød det fra Jørgen Andersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk