18. januar 2020
Det er blevet moderne at prøve livet som viking for mere end 1000 år siden. Det gør omkring 1150 vikinger hvert år på Trelleborg Vikingefestival, hvor der naturligvis også bliver kæmpet. I år så omkring 12.000 gæster på. Foto: Thomas Olsen
Det er blevet moderne at prøve livet som viking for mere end 1000 år siden. Det gør omkring 1150 vikinger hvert år på Trelleborg Vikingefestival, hvor der naturligvis også bliver kæmpet. I år så omkring 12.000 gæster på. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger satte ny rekord...næsten.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger satte ny rekord...næsten.
Slagelse - 26. juli 2019 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse: Med 11.833 solgte billetter - plus et endnu ikke opgjort antal elektroniske billetter - så nærmer det sig en ny rekord for dette års Vikingefestivival på Trelleborg. Det oplyser museumschef Anne-Christine Larsen til Sjællandske.

arrow Læs også: Vikingefestival på vej mod besøgsrekord

Den hidtidige rekord blev sat sidste år, hvor billetsalget lige akkurat nåede over de 12.000, så det bliver meget tæt på i år:

- Jeg er meget tilfreds med festivalen, og vi har mærket en kæmpestor interesse fra alle sider, fortæller hun.

Den store interesse har dog også betydet, at festivalen har måtte sige nej til både deltagende vikinger - og også til publikum:

- Jeg ved, at p-vagterne simpelthen løb tør for pladser og dermed måtte bede mange om at komme igen på et andet tidspunkt, og vi måtte jo også sige nej til omkring 100 vikinger, siger museumschefen.

Begrænsningerne handler primært om sikkerheden og mængden af den plads, som er til rådighed.

- I forvejen havde vi inddraget alle de kvadratmeter, vi kunne finde, og vi havde for første gang lejet ekstra jord til en ny p-plads. Alligevel var det ikke nok, konstaterer Anne-Christine, som også har haft svært ved at sige nej til især de flot udklædte vikinger.

- Deltagerne går jo meget op i autencitet. Der er ikke meget »campingviking« over festivalen, siger hun og henviser til, at deltagerne i størst muligt omfang undlader moderne hjælpemidler og tekniske dimser, mens de i en uge prøver at leve det liv, som de ægte vikinger levede omkring år 980.

arrow Video og billeder: Slaget om Trelleborg
18. juli 2019 kl. 16:53 Opdateret: kl. 16:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk