26. september 2021
Lykke Kürstein har lige været til træf i Nyborg, og brobizzen virker skam også i en Vauxhall Viva HA  Deluxe årgang 1965. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Lykke Kürstein har lige været til træf i Nyborg, og brobizzen virker skam også i en Vauxhall Viva HA Deluxe årgang 1965. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Lykke har en lyserød baby fra 1965

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Lykke har en lyserød baby fra 1965
Opdateret 17. juni 2016 kl. 06:36
Slagelse - 15. juni 2016 kl. 08:47
Af Per Vagnsø

Lykke Kürsteins mor siger, at hun vil have et billede af datteren og hendes bil. Hun har jo billeder af andre familiemedlemmer, og den lille lyserøde Vauxhall Viva HA Deluxe er Lykkes »baby«, som hun for syv år siden fik i fødselsdagsgave af sin daværende svigerfar. Han var formand for Vauxhall-Bedford-klubben i Danmark, og sammen med hans søn havde Lykke tidligere en gammel Vauxhall Velox.

- Men når drengene skruede, måtte jeg ikke være med. Jeg skulle lave kaffe og bage kage, fortæller den 35-årige kvinde fra Korsør.

Nu pusler hun selv om Vauxhall Viva'en. Da den for nogle år siden blev totalskadet i et uheld, hvor den var havnet på taget i en grøft, stod Lykke selv for reparationerne.

Bilen har hverken sikkerhedsseler, nakkestøtter, endsige airbags, men Lykke kom ikke noget til, og så gav uheldet hende mulighed for at male bilen i den nuværende farve. Før var den grøn og boede hos et ældre ægtepar i Karrebæksminde, der havde haft den siden 1966.

Alt på bilen - undtagen farven - er originalt, men Lykke aner ikke, hvor mange kilometer køretøjet med 42 hestekræfter og træk på baghjulene har tilbagelagt.

Til gengæld ved hun, hvad der foregår i et motorrum.

- Hvis du er videbegærlig og teknisk anlagt, kan du lære det meste, som hun siger.

LÆS mere i Sjællandske

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk