21. oktober 2019
Den lille robot fik mange til at standse op og kigge en ekstra gang, da den havde første arbejdsdag i centret. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den lille robot fik mange til at standse op og kigge en ekstra gang, da den havde første arbejdsdag i centret. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Centrets nye robot-medarbejder i aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Centrets nye robot-medarbejder i aktion
Slagelse - 12. februar 2018 kl. 16:51
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Far, kan vi ikke også få sådan en?.

Lød det fra 10-årige Freja Voldstedlund fra Slagelse, der var et af de mange børn, som mandag hilste på VestsjællandsCentrets nye robot.

Den lille lyserøde robot fik mange til at standse op og sende beundrende blikke af sted.

- Sejt, lød det også, da robotten begyndte at danse, og fik flere børn til at danse med.

En optræden der blev styret af center marketing manager Jane Dahl, der både kunne styre robotten fra sin mobiltelefon og via robottens skærm.

En skærm hvor man for eksempel kunne læse, hvornår det var tid at melde sig til diverse aktiviteter i centret her i vinterferien.

Ifølge Jane Dahl findes robotten ikke i andre centre i landet.

- Vi er simpelthen »first movers« her. Jeg var dog ikke i tvivl om, at sådan en burde vi have, da jeg så den hos en leverandør. Jeg tror den kan få stor betydning, når det drejer sig om at skabe opmærksomhed omkring butikkerne og aktiviteterne i centret, siger Jane Dahl.

Hun nævner som et eksempel, at robotten for eksempel kan stå nede ved legetøjs- butikken og der gøre børnefamilier opmærksom på, at der er gode tilbud på børnetøj i en af centrets andre butikker.

Robotten taler indtil videre engelsk, men den vil om et stykke tid blive opdateret til at tale dansk. Den er forsynet med en masse sensorer, så den ikke går ind i folk eller vælter ned af rulletrapperne.

Den kan også programmeres til at følge efter en bestemt person. Det kræver lige, at personen stiller sig foran robotten et stykke tid, så vedkommende kan blive »skannet«. Herefter vil robotten følge efter sin »master« og undervejs advare om eventuelle forhindringer undervejs.

Jane Dahl oplyser, at hun i første omgang har lejet robotten i seks måneder. Med mulighed for at købe den.

På spørgsmålet om hvad den koster, siger Jane Dahl, at det vil hun helst ikke sige, at hensyn til leverandøren, som muligvis skal sælge den til andre centre.

- Men det er under 100.000 kroner, siger hun dog.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk