21. juni 2021
Kontorfællesskabet Central Business tilbyder enten faste lejemål eller udlejning af arelaer på dagsbasis. Sidstnævnte for eksempel, hvis man mangler kontorfaciliteter til at afholde et møde en enkelt dag. Men også sidstnævnte er særligt efterspurgt.
Kontorfællesskabet Central Business tilbyder enten faste lejemål eller udlejning af arelaer på dagsbasis. Sidstnævnte for eksempel, hvis man mangler kontorfaciliteter til at afholde et møde en enkelt dag. Men også sidstnævnte er særligt efterspurgt.
Foto: Kim Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi savner at møde på arbejde: Kontorfællesskab vokser under coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vi savner at møde på arbejde: Kontorfællesskab vokser under coronakrisen

Mens store dele af Danmark er lukket ned og flere har opdaget fordelene ved at arbejde hjemmefra, har et kontorfællesskab i Slagelse succes med at udleje kontorfaciliteter i sikre omgivelser. Her er masser af sprit på bordene, og lejerne sparer pendlertiden uden at miste følelsen af at gå på arbejde.

Slagelse - 09. februar 2021 kl. 13:09
Af Fleur Sativa

Hvis man er én af dem, der nu i lang tid har arbejdet hjemmefra og socialiseret med kollegaerne over Zoom-møder, så kender man måske følelsen af, at grænsen mellem at møde på arbejde og have fri flyder en anelse sammen og indebærer at sidde i nattøj og morgenhår fra morgen til aften.

For selv om flere arbejdsgivere og -tagere har set fordelene i at spare pendlerturen og udføre arbejdet hjemmefra, kan det være vigtigt at føle, at man møder ind på arbejde og forlader det igen, når man har fri.

Også bare for at se noget andet end stuens fire hvide vægge.

Og netop det behov mærker kontorfællesskabet Central Business i Slagelse. Her udlejer man kontorfaciliteter både på dagsbasis eller som faste lejemål.

Masser af kvadratmeter

- Folk har et behov for at komme ud i dag i stedet for at blive isoleret derhjemme på et hjemmekontor, hvor de måske endda får ondt i både nakke og skuldre, fordi de for eksempel sidder ved sønnens eller datterens skrivebord, fortæller stifter og direktør Thomas Jensen.

På H.P. Hansens Plads åbnede han i oktober 2019 kontorfællesskabet bare få måneder før, det første tilfælde af corona-smitte blev konstateret på dansk jord.

Og siden har flere lejere altså benyttet muligheden for at sikre sig en del af de i alt 650 kvadratmeter, der lige nu er i brug på 1. sal.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Thomas Jensen åbnede Central Business på H.P. Hansens Plads i Slagelse i oktober 2019. Bare få måneder før corona kom til Danmark. Foto: Kim Brandt

I alt har kontorfællesskabet Central Business 3000 kvadratmeter at råde over. Det indebærer også en tagterrasse, der endnu ikke er taget i brug. Foto: Kim Brandt

- Vi har så mange kvadratmeter, at vi kan lukke folk ind på separate kontorer, som de kan lukke af med en dør. På den måde kan man sikre den fysiske corona-afstand. Og så har vi selvfølgelig nok med håndsprit stående til fri brug, forklarer Thomas Jensen og peger på potentialet for at udvide.

I alt har kontorfællesskabet Central Business nemlig 3000 kvadratmeter at råde over. Det indebærer også en tagterrasse, der endnu ikke er taget i brug.

Sparer timelang pendling

- Vi udvikler os hele tiden, og i takt med at vi vokser, vil vi kunne udnytte de ekstra kvadratmeter, vi råder over, for at gøre plads til endnu flere lejere, fortæller kontorfællesskabets direktør.

Én af dem, der på nuværende tidspunkt har lejet sig ind hos Central Business er Bo Tomczyk, der arbejder som projektleder for den tekniske installations- og servicevirksomhed Bravida.

"(...) Derfor kunne vi lige så godt finde noget lokalt, hvor vi bare kunne træde ud ad døren og være på arbejde fem minutter efter"
- Bo Tomczyk, projektleder, Bravida

Virksomheden har hovedsæde i Brøndby, mens Bo Tomczyk selv har privatadresse i Slagelse. Med leje af et kontor sparer han derfor den daglige transport til arbejde, der normalt tager cirka en time i bil hver vej.

Og det samme gør én af hans kollegaer, der benytter samme mulighed.

- Oprindeligt var det, fordi vi var tilknyttet en afdeling i Aarhus, men sad og arbejdede på projekter i udlandet. Så der var ikke nogen grund til at ligge og køre til Jylland for at arbejde. Derfor kunne vi lige så godt finde noget lokalt, hvor vi bare kunne træde ud ad døren og være på arbejde fem minutter efter, forklarer Bo Tomczyk.

Alt inklusiv

Hvor mange dage om ugen, han benytter det lejede kontorareal hos Central Business er forskelligt. Nogle gange er det hele arbejdsuger, andre dage bare et par dage. Eller en enkelt dag alt efter, hvad der passer ind.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Bo Tomczyk lejede sig ind hos Central Business sidste år, da hans egen bopæl er i Slagelse. Nu er han tættere på sit hjem. Foto: Fleur Sativa

Med en fast kontrakt betaler Bo Tomczyk et månedligt beløb og kan komme og gå, som han vil. Men ville han bare leje et kontor en enkelt dag, kunne han også vælge det.

Og uanset, om man er fast lejer eller blot lejer sig ind for en enkelt dag, medfølger alt fra internetforbindelse til printeradgang og -papir.

- Det er rart at have den ekstra frihed. Hvis man sidder på vores hovedkontor eller på en byggeplads, hvor vi har vores projekter, så er der altid forstyrrelser af en eller anden art. Her er der plads til bare at kunne fordybe sig, forklarer Bo Tomczyk.

- Og så nyder vi også godt af de fællesskaber, der er en gang imellem. Som for eksempel fredagsbarer og arrangementer om sommeren, uddyber han.

Kan møde andre brancher

Det sociale aspekt fylder ifølge kontorfællesskabets stifter således en stor del. Også selv om det på grund af den nuværende situation med coronavirus gør det svært at praktisere.

For eksempel på grund af det nuværende forsamlingsforbud på fem personer.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Fællesskabet er en del af DNA'et i Central Business. Derfor er der på adressen indrettet flere fællesarealer.

- Men vi har faktisk i øjeblikket planlagt en virtuel fredagsbar. Så må vi se, hvordan det går, fortæller Thomas Jensen, der i høj grad ser en styrke i, at arbejstagere kan mødes på tværs af brancher og udveksle idéer og tage ved lære af hinandens forskelle.

- På en normal arbejdsplads sidder du med dit faste team af kollegaer. Her kan du - hvis du altså ikke vælger bare at være for dig selv - spise din frokost med mennesker, som du ikke normalt ville møde, fortæller han, da han selv sidder i et af kontorfællesskabets fællesarealer kaldet »Central Café«.

Her er placeret siddepladser langs væggen, et langt højbord i midten og en minibar med plads til kolde forfriskelser i det ene hjørne.

- Så kan man sparre med andre, end dem man plejer. Og hvem ved, hvad der kan komme ud af sådan et møde, siger stifter og direktør Thomas Jensen og lader spørgsmålet stå åbent.

Ifølge stifter og direktør Thomas Jensen af Central Business giver kontorfællesskabet arbejdstagere mulighed for at møde nye mennesker, de måske ellers aldrig havde mødt. Det skyldes, at huset er fuld af mange forskellige slags lejere. Foto: Kim Brandt

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk