19. maj 2019
I dag onsdag kort før middag klemmer verdens største skib sig under Storebæltsbroen. Kun med fyldte ballasttanke kan det lade sig gøre for det  477 meter lange, 124 meter brede og 65 meter høje »PIONEERING SPIRIT« at sejle gennem uden at skrabe undersiden af broen. Her foto fra onsdag morgen, hvor det kan ses lige nord for broen, hvor det ligger stille og fylder sine tanke. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

I dag onsdag kort før middag klemmer verdens største skib sig under Storebæltsbroen. Kun med fyldte ballasttanke kan det lade sig gøre for det 477 meter lange, 124 meter brede og 65 meter høje »PIONEERING SPIRIT« at sejle gennem uden at skrabe undersiden af broen. Her foto fra onsdag morgen, hvor det kan ses lige nord for broen, hvor det ligger stille og fylder sine tanke. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdens største skib sejler under Storebæltsbroen i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdens største skib sejler under Storebæltsbroen i dag
Opdateret 12. december 2018 kl. 08:43
Slagelse - 12. december 2018 kl. 06:07
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennemsejlingshøjden er 65 meter, så kun med nød og næppe undgås »broskrab«, når det 477 meter lange, 124 meter brede og 65 meter høje »PIONEERING SPIRIT« i dag kort før middag sejler under Storebæltsbroen.

arrow Læs også: Kæmpeskib skifter besætningen

En sand kæmpe smyger sig i dag onsdag omkring middagstid under Storebæltsbroen, hvor en masse vand skal hindre, at broen får skrabemærker på undersiden. Det er verdens største skib i skikkelse af rørlæggerfartøjet »PIONEERING SPIRIT«, der sejler under broen.

»PIONEERING SPIRIT« lå onsdag morgen stille lige nord for broen. Her bruges timerne frem til klokken cirka 11 på at fylde ballasttankene med vand. Skibets højde formindskes med 0,1 meter, så det ikke skraber undersiden på broen, når det kort før middag sejler under.

I går blev der udsendt følgende navigationsadvarsel: »Kranskib »PIONEERING SPIRIT« (9HA4112) forventes passerer gennem Østerrenden onsdag formiddag d. 12. december for sydgående med langsom fart. Skibet er 477 m langt og 124 m bredt. Skibsfarten anmodes om at vise hensyn ved passage.«

Gennemsejlingshøjden på Storebæltsbroen er 65 meter. Nøjagtig samme højde som »PIONEERING SPIRIT« er fra vandlinien og op til toppen. Skibets ballasttanke er derfor fyldt op med masser af vand, inden det kan sejle under broen, når dets højde er nede på 64,9 meter.

- Hun bliver liggende et par dage i nærheden af broen for at forberede sig på det rørledningsarbejde, som hun skal udføre på Nord Stream 2 projektet i finsk farvand, siger Markela Dedopoulos til Sjællandske. Hun er ansvarlig for kommunikationen i Danmark om Nord Stream 2, der er en rørledning til gas planlagt at det russiske selskab Gasprom i samarbejde med en række vestlige energiselskaber.

arrow Video: Se verdens største skib under broen
12. december 2018 kl. 12:42 Opdateret: kl. 13:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk