4. marts 2021
Ann Merethe Henningsen blev testet af medicinstuderende Zaid Ayub, og han var ikke længe om at finde ud af, at hun havde dannet antistoffer. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ann Merethe Henningsen blev testet af medicinstuderende Zaid Ayub, og han var ikke længe om at finde ud af, at hun havde dannet antistoffer. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ventede og uventede coronasvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ventede og uventede coronasvar

Mange fik at vide, at de havde haft corona ved antistof-test i Kvarterhuset på Motalavej i Korsør. For nogle var det uventet.

Opdateret 25. januar 2021 kl. 18:13
Slagelse - 25. januar 2021 kl. 12:28
Af Arne Svendsen

Køen var ikke så lang som for et stykke tid siden, da der var coronatest på stedet, men der var dog alligevel pæn interesse for sagen, da der søndag var testning for antistoffer i Kvarterhuset på Motalavej.

Det skete som led i det store store nationale forskningsprojekt »Vi tester Danmark«. Bag forskningsprojektet står en række eksperter og Statens Serum Institut (SSI), der ønsker at afdække, hvordan corona-smitten spreder sig i Danmark.

- Det er vigtigt at finde ud af, om der er større smitte i udsatte boligområder end andre steder. Det kan hjælpe os til at finde frem til, hvordan vi bedre kan beskytte borgerne mod smitten, siger Kasper Iversen, der er professor ved Københavns Universitet og overlæge på Herlev-Gentofte Sygehus.

Han oplyser, at der er lignende undersøgelser i gang 12-14 steder i landet i udsatte boligområder.

Han kan ikke sige noget nærmere om undersøgelsens resultat før til februar, hvor man venter at have alle data inde.

Mange positive

Medicinstuderende stod for at prikke de fremmødte i fingeren, mens Kompetencecentret, der er en del af den boligsociale indsats i Slagelse Kommune, stod for den praktiske afvikling med at få folk anbragt de rigtige steder, opfordre dem til at udfylde spørgeskemaer i forbindelse med undersøgelsen og spritte godt af undervejs.

Allan Hessel fra Kompetencentret fortæller, at der var pæn kø, da man åbnede klokken 10. Sjællandske kiggede indenfor lige over middag, hvor der stadig var kø, som dog klingede af undervejs.

Knap 100 havde været igennem på det tidspunkt. Hvor mange af dem, der var blevet testet positive for antistoffer, måtte de medicinstuderende ikke svare på, men ifølge Allan Hessel var det pænt mange.

- Det er ikke overraskende i kvarteret her, siger Allan Hessel.

Som tidligere nævnt konstaterede Statens Serum Institutut, at 26 procent af de smittede havde ikke-vestlig baggrund, selv om denne gruppe kun udgør ni procent af befolkningen.

Overrasket over svar

De personer med ikke-vestlig baggrund Sjællandske mødte var dog ikke meget for at komme i avisen.

Det var heldigvis Ann Merethe Henningsen, der bor på Egersundvej i kvarteret og arbejder som social og sundhedshjælper på plejecentret Solbakken.

- Jeg har haft corona, uden at jeg dog blev meget syg af det. Jeg blev træt og fik hovedpine, fortæller Ann Merethe Henningsen.

Efter få minutter fik hun da også meldingen om, at hun havde antistoffer i sit blod.

- Det er jeg da glad for. Jeg er også blevet vaccineret, så nu får jeg næppe corona igen, sagde Ann Merethe Henningsen.

Mere overrasket blev Marguerita Brodersen, der er arbejdsledig og også bor i kvarteret. Hun fortæller, at hun to gange er blevet testet negativ.

Prøven viste dog til hende store overraskele, at hun have antistoffer i blodet, og derfor har haft corona.

- Gad nok vide, hvornår jeg kan være blevet smittet, lød det fra hende.

Smittet i start af pandemi

Derimod var testen negativ for Anette Munk, der bor på Halsskov og er pædagogmedhjælper i en børneinstitution med mange børn fra Motalavej.

- Derfor ville jeg gerne testes, og jeg er da glad for resultatet. Nu må jeg så bare blive ved med at passe på ikke at blive smittet, lød det fra Anette Munk.

73-årige Ole Pedersen fra Egersundvej fik at vide, at han havde dannet antistoffer, og det kom ikke bag på ham.

- Jeg var meget syg af corona i en uges tid i starten af marts, efter at have været på besøg i København og ombord på Oslo-båden, sagde Ole Pedersen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk