19. juli 2019
Kabeldepotets fremtid er på ingen måde afgjort. Sjællandske skal beklage tidligere fejlagtigt at have gjort Morten Blemsted, der har malet dette billede af Kabeldepotet, til medlem af Kunstnerværkstedet Kabeldepotet.
gallery icon

Se billedserie

Kabeldepotets fremtid er på ingen måde afgjort. Sjællandske skal beklage tidligere fejlagtigt at have gjort Morten Blemsted, der har malet dette billede af Kabeldepotet, til medlem af Kunstnerværkstedet Kabeldepotet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre genopliver bryggeri-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre genopliver bryggeri-plan
Slagelse - 31. januar 2019 kl. 06:25
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres gruppeformand Knud Vincents vil have planerne om bryggeri, restaurant og musikscene i Kabeldepotet behandlet i økonomiudvalg og byråd.

arrow Læs også: Facebook-opslag sender plan om bryggeri i graven

Fremtiden for brugen af den fredede bygning Kabeldepotet er på ingen måde afgjort, selv om viceborgmester og formand for erhvervs- og teknikudvalget Villum Christensen (LA) først på Facebook og efterfølgende på forsiden af Sjællandske onsdag bekendtgjorde, at der ingen sag er at behandle om bryggeri, restaurant og musikscene i Kabeldepotet, fordi det hverken er til leje eller salg.

Venstres gruppeformand Knud Vincents er oprørt over viceborgmesterens ageren.

- Jeg skal da ikke læse på forsiden af Sjællandske, at en sag ikke skal behandles. Sådan skal vi som kommune og politikere ikke kommunikere, for det er helt forkerte signaler at sende, når vi får forslag fra for eksempel frivillige eller erhvervsdrivende om udvikling og nyskabelser, siger Knud Vincents til Sjællandske.

Han vil derfor nu se nærmere på sagen om planerne for Kabeldepotet, så den kan blive politisk behandlet som initiativsag på økonomiudvalgsmødet den 18. februar og efterfølgende på byrådsmødet.

Venstremanden oplyser, at han for nogen tid siden blev kontaktet af borgmester John Dyrby Paulsen (S), der forelagde ham bryggeri-planerne i Kabeldepotet for at høre hans holdning til et sådant projekt. Herunder at det ville betyde, at de nuværende omkring 40 udøvende kunstnere i Kabeldepotet skulle flytte et andet sted hen.

- Jeg sagde til borgmesteren, at jeg i udgangspunktet er positiv over for initiativer, der kan skabe udvikling i Korsør, for det trænger byen til. Så min opfordring var, at vi fik ønsket om Korsør Bryghus i Kabeldepotet behandlet som en politisk sag, siger Knud Vincents.

Han mener, at Villum Christensens beslutning om ikke at sætte sagen på erhvervs- og teknikudvalgets dagsorden er en uværdig måde at behandle de erhvervsdrivende, som har lagt et stort arbejde i udviklingen af planerne, som de ydermere angiveligt fra borgmesteren er stillet en politisk behandling i udsigt af.

- For nylig var det mange måneders arbejde hos de frivillige spejdere om at få en stor spejderlejr til Slagelse, som et snævert politisk flertal bare hev tæppet væk under, siger Knud Vincents.

Gruppen bag Korsør Bryghus er de to brødre Jens Møller, kommunikationsrådgiver og talsmand for projektet, samt Lars Møller, communication director, HAVAS, John Serritzlev, brygmester, Henrik Klode, ANY Group, og Christian Rudolph, Macc Group og tidligere Sofakompagniet.

Formand for Kunstnerværkstedet Kabeldepotet Nina Thorborg har tidligere slået fast, at sammenslutningen af de udøvende kunstrnere vil gå i opløsning, hvis de skal forlade Kabeldepotet, som de gennem 20 år har bygget op til en arbejdende kulturel oplevelse for besøgende på fæstningsområdet.

- Vi har ærlig talt svært ved at se os andre steder, sagde Nina Thorborg til Sjællandske.

arrow Bagmænd til nyt bryghus står frem
28. januar 2019 kl. 07:02 Opdateret: kl. 07:40
arrow Ukendt vil åbne bryggeri og restaurant
26. januar 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:49

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk