19. oktober 2019
Bill Inekci og hans Café Vandkanten er igen i fare for at skulle flytte, fordi der alligevel ikke er politisk flertal for at forbyde boliger i stueetagen af Havnearkaderne. Foto: Helge Wedel
Bill Inekci og hans Café Vandkanten er igen i fare for at skulle flytte, fordi der alligevel ikke er politisk flertal for at forbyde boliger i stueetagen af Havnearkaderne. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandkanten atter i fare for at måtte flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandkanten atter i fare for at måtte flytte
Slagelse - 15. december 2018 kl. 08:07
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Café Vandkanten er atter i fare for at skulle flytte fra den nuværende adresse i Havnearkaderne, hvor indehaver Bill Inekci har drevet den siden Havnearkaderne blev indviet i foråret 2000.

Store dele af resten af stueetagen rummer nemlig tomme butikslokaler, som ejerne ønsker mulighed for at omdanne til boliger. Administrationen har anbefalet politikerne at vedtage en lokalplan, der forbyder boliger i stueetagen ud mod havnen, fordi det aldrig har været hensigten i den nuværende lolkalplan, at der skulle være private boliger i stueetagen i butikscenteret.

Der bliver dog næppe flertal i byrådet på mandag for at vedtage lokalplanen med boligforbud.

På økonomiudvalgsmødet stemte Villum Christensen (LA) nemlig sammen med de blå - Venstre, Dansk Folkeparti og Radikal Venstre, som ikke vil have en lokalplan vedtaget med forbud mod boliger. De røde med borgmester John Dyrby Paulsen (S) i spidsen står derfor til at komme i mindretal på mandagens byrådsmøde.

- Investorerne har i sin tid med den nuværende lokalplan investeret i tillid til, at de kunne indrette boliger, hvis det ikke gik med erhvervslejemålene i stuen.

Lokalplanen er jo kommunens dokument til borgerne om, hvad man må og ikke må, siger Villum Christensen. Han tilføjer, at han ikke har tiltro til, at det igen vil gå frem for de fysiske butikker grundet den stigende nethandel, hvorfor den tomme »butiksbund« i Havnearkaderne vil vare ved.

- Vi har hele tiden været imod et forbud mod boliger. Tomme butikker skræmmer mere end boliger. Hertil er der kun kommet to indsigelser, hvor blot en enkelt ikke synes, at der skal være boliger, men der var ingen reaktioner fra Korsør City, erhvervsforening eller turistforening, siger Knud Vincents (V).

Det er K/S Havnefronten, der ejer Havnearkaderne. Sjællandske har kontaktet formand for bestyrelsen N.C. Leth Nielsen i Horsens.

- Hvor hurtigt går I i gang med at bygge boliger?

- Vi har slet ikke nogen tidsplan. Vi har blot ønsket, at boliger også var en mulighed for at skabe liv i Havnearkaderne, hvor det har vist sig meget vanskeligt at udleje de tomme butikslokaler. Så vi er bestemt glade, hvis boliger ikke forbydes med en lokalplan, siger N.C.Leth Nielsen.

- Men I har da fået fremstillet tegninger af boligerne?

- Vi har nogle skitsetegninger, men vi er slet ikke i nærheden af et byggeprojekt. Der skal også findes finansiering, siger N.C.Leth Nielsen.

- Hvad med Café Vandkanten - får den lov at blive?

- Sådanne detaljer ønsker jeg slet ikke at kommentere på nuværende tidspunkt, siger N.C.Leth Nielsen. .

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk