6. august 2021
Titusindvis af røde valmuer kan de næste uger nydes på en hvedemark mellem Korsør og Vemmelev. Næste år får valmuerne ikke en chance.
gallery icon

Se billedserie

Titusindvis af røde valmuer kan de næste uger nydes på en hvedemark mellem Korsør og Vemmelev. Næste år får valmuerne ikke en chance.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valmuer i kornmark giver begejstring og hovedrysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Valmuer i kornmark giver begejstring og hovedrysten

En 14 hektar stor hvedemark klædt i en rød valmuedragt får begejstring frem i byboere, men giver hovedrysten hos landmænd.

Slagelse - 20. juni 2021 kl. 08:07
Af Helge Wedel

Synet er betagende. Røde valmuer i titusindvis fylder en 14 hektar stor kornmark ved Slagelse Landevej kort før Vemmelev.

Marken er dyrket af landmand Jens Nielsen - kendt af trofaste Sjællandskes læsere som ejer af en bortløben gris i juli 2019.

- Byboerne er begejstrede over det det flotte røde syn, mens landmænd ryster på hovedet, siger Jens Nielsen.

På den økologiske mark har han tilbage i efteråret sået vinterhvede.

- Problemet er, at når vi sår i efteråret, så når valmuerne at komme op, fordi vækstsæsonen er længere, end når vi sår i foråret, siger Jens Nielsen.

Han tilføjer, at det heller ikke har hjulpet at strigle marken med en harve med mange tænder. Brug af sprøjtemidler er forbudt, fordi marken er økologisk.

Lavere udbytte

Den økologiske hvede fra marken skal bruges til dyrefoder, men grundet valmuerne kan færre dyr blive mætte, fordi udbyttet bliver mindre.

- Vi har prøvet det en gang før, men endte faktisk med at få et nogenlunde udbytte trods valmuerne, men det er klart, at de tager energi og sætter kornvæksten tilbage, siger Jens Nielsen.

Det gælder om at nyde synet af den røde blomstermark, som en ifølge Jens Nielsen djævel af en ukrudtsplante i den grad er lykkedes med at erobre.

Valmuernes blomster kan formentlig ses og nydes de næste to-tre uger, hvorefter planterne afblomstrer og danner frøkapsler med i millionvis af valmuefrø, der ender i jorden på marken, så det røde blomsterhav er klar til at vokse op, hvis det ellers får chancen.

Der kommer græs

De næste par år har Jens Nielsen dog ikke tænkt sig at fremkalde begejstrede byboere og hovedrystende landmænd.

- Vi dyrker græs på marken de næste par år, og her får valmuerne ikke en chance, fordi vi løbende slår græsset for at bruge det til foder, siger Jens Nielsen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk