2. marts 2021
Et af de værtshuse, der har oplevet problemer, er Café Viking.
Et af de værtshuse, der har oplevet problemer, er Café Viking.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værtshusejere raser over bankers »skævvridende« afslag: Opråb er nu nået Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værtshusejere raser over bankers »skævvridende« afslag: Opråb er nu nået Folketinget

Flere værtshuse, barer og nærbutikker kan ikke få erhvervskonto i banken, fordi de har spillemaskiner. Brancheforeninger vil have politikere til at komme ind i kampen.

Slagelse - 23. februar 2021 kl. 19:00
Af Carsten Lysdal

Da indehaveren af Café Viking i Slagelse, Jørgen Baldersø, i januar råbte op, var der ingen, der reagerede.

arrow Læs også: Bankers nej tvinger værtshus i knæ: »Det er simpelthen ikke rimeligt«

I hvert fald ikke nogen af dem, der synes at kunne ændre på det faktum, at flere beværtninger - grundet spillemaskiner - ikke kan få en erhvervskonto i en bank og dermed heller ingen kompensation fra staten.

Nu er flere foreninger imidlertid faret i blækhuset efter blandt andet at have læst om Café Viking og andre værtshuse, der lider nød, alene fordi danske banker ikke vil yde dem den service at få en erhvervskonto. Mere eller mindre med henvisning til risikoen for hvidvask, som Spillemyndigheden dog selv anser for lav.

Foreninger har skrevet til Folketingets Erhvervsudvalg, og underskriverne er blandt andet fra Horesta, Nærbutikkernes Landsforening og Dansk Automat Brancheforening, der ønsker klare, rimelige linjer og et system, der ikke skævvrider og lader visse erhvervsdrivende gå planken ud.

- Det er urimeligt, at danske banker udelukker bestemte virksomheder fra at få en basal og helt nødvendig erhvervskonto alene fordi de udbyder spil. Spil, som i øvrigt skaber store afgiftsindtægter til den danske stat og er med til at finansiere kulturelle og sociale aktiviteter. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, lyder det i bilaget sendt til udvalget.

Må klare skærene selv

Lokalt i Frederiksgade i Slagelse har Jørgen Baldersø ikke haft store udgifter til lønninger, i og med to ansatte er blevet fyret som led i nedlukningen.

Der skal dog fortsat betales for strøm, vand, varme og husleje, og uden erhvervskonto, ingen kompensation.

Det synes ikke bare han, men også de tre underskrivere af henvendelsen til Folketinget, er urimeligt.

På landsplan har 39 procent af værtshusene haft problemer med at få erhvervskonto, og flere - herunder Teatercaféen - er gået til internetbanken Lunar.

- Grundlæggende skader det dansk erhvervsliv. Det betyder færre iværksættere, tabte arbejdspladser og fjerner dermed også finansiering af vores fælles velfærdssystem, påpeger de tre underskrivere, men konstaterer også, at flere henvendelser og sågar dialoger med myndigheder og lignende ikke har båret frugt endnu.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk