16. juni 2019
Flemming Chirstensen, VK Vestsjælland, er glad for samarbejdet med Slagelse Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Flemming Chirstensen, VK Vestsjælland, er glad for samarbejdet med Slagelse Kommune.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VK Vestsjælland vil ikke købe sig til mere succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VK Vestsjælland vil ikke købe sig til mere succes
Slagelse - 11. februar 2019 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med omkring 400 aktive medlemmer og en plads i den øverste halvdel i volleyligaen i Danmark må det konstateres, at det går ret godt for VK Vestsjælland i Korsør. Før ligakampen klokken 12 spurgte vi Flemming Christensen fra VK Vestsjællands sponsorgruppe om, hvordan holdet har kunnet løfte sig til sit aktuelle niveau:

- Det hele startede for cirka 12 år siden med sammenlægningen af Slagelse og Korsør Volleyball-klub. Der var få men dygtige lederkræfter fra begge klubber som blev samlet og dermed byggede fundamentet til klubben op fra starten, siger han.

Når der spilles på topplan, er det ikke ualmindeligt at gå i byen og købe de bedste spillere. Men det er ikke filosofien i Korsør:

- Nej, vi vil skabe det selv og selv rekruttere spillerne. Hvis man køber sig til succes, kan det måske give pote på kort sigt, men det kan også falde fra hinanden lige så hurtigt, fortæller han.

Nu er der heller ikke så mange penge i volleyball - i hvert fald i Danmark - så det er mere glæden ved spillet, sammenholdet og viljen, der er drivkraften.

- Vi har også et rigtig godt samarbejde med Slagelse Kommune, som støtter os i sin egenskab af talent- og elitekommune. Mange kommuner siger, de støtter idrætten, men i Slagelse gør man det rent faktisk, konstaterer Flemming Christensen med tilfredshed.

Samarbejdet indebærer, at klubben også løfter socialt udsatte boligområder i både Korsør, Slagelse og Skælskør - blandt andet gennem kids-volley med mere. Dermed fokuseres ikke kun på eliten, men på bredden.

- Når de dygtige ungdomsspillere træner med vores eliteherrer, så bliver de også bedt om at træne med de næst-dygtigste ungdomsspillere. Så - de får noget fra de dygtigste, men skal også give noget til dem, der ikke er så gode endnu, forklarer Flemming.

- Hvad er klubbens ambitioner?
- At blive lidt bedre hver gang og fortsat kunne tilbyde volley til alle - uanset niveau, siger Flemming og tilføjer:

- Det er sjovere at blive nummer fire i ligaen med vores egne spillere end Danmarksmestre med en masse kontaktspillere, som ikke har noget tilhørsforhold til lokalområdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk