27. maj 2020
36-årige Anita Nielsen (tv.) og hendes mor, Annette Nielsen, er vrede. Førstnævnte har fået sine børn tvangsfjernet efter et mildest talt horribelt ophold på Holmegaardshuset. Hun vil ikke finde sig i afgørelsen, som - hun mener - er truffet på baggrund af fejlfyldte rapporter.  Foto: Carsten Lysdal
36-årige Anita Nielsen (tv.) og hendes mor, Annette Nielsen, er vrede. Førstnævnte har fået sine børn tvangsfjernet efter et mildest talt horribelt ophold på Holmegaardshuset. Hun vil ikke finde sig i afgørelsen, som - hun mener - er truffet på baggrund af fejlfyldte rapporter. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usande rapporter skyld i tvangsfjernelse af børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usande rapporter skyld i tvangsfjernelse af børn
Opdateret 19. november 2016 kl. 11:44
Slagelse - 19. november 2016 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kvinder og tidligere beboere på opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark har fået tvangsfjernet deres børn. Flere af dem mener dog, at det er sket på et falsk og urigtigt grundlag.

arrow Læs også: Hverken Slagelse eller Næstved sender borgere til udskældt opholdssted

Det skriver Sjællandske.
- Meningen var, at vi skulle hjælpes på vej som familie, men jeg fandt hurtigt ud af, at deres mål var at få mine børn fjernet, forklarer den 36-årige Anita Nielsen, som har boet på Holmegaardshuset.

Også 33-årige Nina Christensen fik sine børn tvangsfjernet i 2015, men gik rettens vej og til psykologer, som kunne affeje påstandene om, at hun skulle være forstyrret, psykisk ustabil, have ADHD-lignende symptomer, være umoden i forhold til sin moderrolle og lide af borderline. Diagnoser, som psykologen Finn Westh og Holmegaardshuset ellers klæbede på hende i den såkaldte forældrekompetence-undersøgelse, som senere lå til grund for, at hendes børn blev tvangsfjernet.

Han har senere modtaget kritik af Psykolognævnet for sin udfærdigelse af rapporten - og blandt andet for, at der i erklæringen er anvendt standardformuleringer og generelle vendinger, som også er anvendt i undersøgelser af andre forældre, der har haft ophold på Holmegaardhuset.

Finn Westh har ingen kommentarer til sagen.

arrow Politiker revser tilsynsrapport fra udskældt opholdssted
28. november 2016 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:00
arrow Kommune sætter samarbejde med opholdssted på pause
26. november 2016 kl. 10:00 Opdateret: kl. 15:19
arrow Kommune tvangsfjernede børn: Nu kræver mor erstatning
24. november 2016 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:24
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk