5. august 2020
36-årige Anita Nielsen (tv.) og hendes mor, Annette Nielsen, er vrede. Førstnævnte har fået sine børn tvangsfjernet efter et mildest talt horribelt ophold på Holmegaardshuset. Hun vil ikke finde sig i afgørelsen, som - hun mener - er truffet på baggrund af fejlfyldte rapporter.  Foto: Carsten Lysdal
36-årige Anita Nielsen (tv.) og hendes mor, Annette Nielsen, er vrede. Førstnævnte har fået sine børn tvangsfjernet efter et mildest talt horribelt ophold på Holmegaardshuset. Hun vil ikke finde sig i afgørelsen, som - hun mener - er truffet på baggrund af fejlfyldte rapporter. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usande rapporter skyld i tvangsfjernelse af børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usande rapporter skyld i tvangsfjernelse af børn
Opdateret 19. november 2016 kl. 11:44
Slagelse - 19. november 2016 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kvinder og tidligere beboere på opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark har fået tvangsfjernet deres børn. Flere af dem mener dog, at det er sket på et falsk og urigtigt grundlag.

arrow Læs også: Hverken Slagelse eller Næstved sender borgere til udskældt opholdssted

Det skriver Sjællandske.
- Meningen var, at vi skulle hjælpes på vej som familie, men jeg fandt hurtigt ud af, at deres mål var at få mine børn fjernet, forklarer den 36-årige Anita Nielsen, som har boet på Holmegaardshuset.

Også 33-årige Nina Christensen fik sine børn tvangsfjernet i 2015, men gik rettens vej og til psykologer, som kunne affeje påstandene om, at hun skulle være forstyrret, psykisk ustabil, have ADHD-lignende symptomer, være umoden i forhold til sin moderrolle og lide af borderline. Diagnoser, som psykologen Finn Westh og Holmegaardshuset ellers klæbede på hende i den såkaldte forældrekompetence-undersøgelse, som senere lå til grund for, at hendes børn blev tvangsfjernet.

Han har senere modtaget kritik af Psykolognævnet for sin udfærdigelse af rapporten - og blandt andet for, at der i erklæringen er anvendt standardformuleringer og generelle vendinger, som også er anvendt i undersøgelser af andre forældre, der har haft ophold på Holmegaardhuset.

Finn Westh har ingen kommentarer til sagen.

arrow Politiker revser tilsynsrapport fra udskældt opholdssted
28. november 2016 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:00
arrow Kommune sætter samarbejde med opholdssted på pause
26. november 2016 kl. 10:00 Opdateret: kl. 15:19
arrow Kommune tvangsfjernede børn: Nu kræver mor erstatning
24. november 2016 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:24
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk