1. oktober 2020
Stigende uro og utryghed på Motalavej kræver styrket politiindsats. På blot et år er følelsen af tryghed blandt beboerne faldet med 20 procent.
Stigende uro og utryghed på Motalavej kræver styrket politiindsats. På blot et år er følelsen af tryghed blandt beboerne faldet med 20 procent.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uroligheder og overfald: Mere politi skal skabe ro på Motalavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uroligheder og overfald: Mere politi skal skabe ro på Motalavej

En øget politiindsats, visitationszoner og muligvis mægling mellem stridende familier skal forsøge at skabe ro på Motalavej.

Slagelse - 06. august 2020 kl. 06:03
Af Kim Brandt

Efter flere dage med uro og optræk til yderligere ballade på Motalavej valgte politiet onsdag eftermiddag at genindføre visitationszoner i området.

arrow Læs også: Uro fører til at to personer ikke må færdes i dele af Korsør

- Det er helt uacceptabelt, at vi gentagne gange oplever uroligheder, overfald og slagsmål. Vi genindfører derfor visitationszonen, og vi øger yderligere den politimæssige tilstedeværelse, siger politidirektør Lene Frank.

- Disse redskaber har tidligere vist sig effektive i forhold til at holde ro i området, så beboerne kan færdes trygt. Imidlertid skal vi også arbejde med andre løsninger på problemet, så det ikke alene er politiets massive tilstedeværelse, som sikrer roen, uddyber hun.

Politidirektøren afviser ikke, at en mægling mellem de stridende parter kan komme på tale. Hun ønsker dog ikke at gå i detaljer om, hvem der i så fald skal forestå mæglingen.

Imamer kan hjælpe

- Hvis man skal mægle i en konflikt, så kræver det først og fremmest, at begge parter har tillid til, at mægleren er neutral. Jeg er ikke sikker på, at parterne i konflikten her ser politiet som værende neutral, siger hun.

Andre steder har for eksempel imamer og lignende været brugt i situationer, hvor en konflikt mellem to familier er løbet af sporet.

- Politiets opgave er først og fremmest at sikre ro og orden i området, og det er det, vi gør nu med indførelsen af visitationszonen, fastslår politidirektøren.

Visitationszonen betyder, at politiet inden for zonen har lov til at visitere folk efter våben uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

For den almindelige borger vil zonen dog ikke have stor betydning.

kort visitations og strafzone Korsoer

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi genindfører visitationszone i et afgrænset område omkring Motalavej i Korsør efter flere episoder med uro i området. Her ses et kort over visitationszonen. 


arrow Større slagsmål afværget: Flere havde medbragt slagvåben
07. august 2020 kl. 08:12 Opdateret: kl. 09:30
arrow Beboer: - Visitationszone har ingen virkning
07. august 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:42
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk