27. februar 2020
En del af hegnet omkring Café 45 fik i december en hård herkomst.
gallery icon

Se billedserie

En del af hegnet omkring Café 45 fik i december en hård herkomst.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge »larmer« ved at smadre ruder i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge »larmer« ved at smadre ruder i bymidten
Opdateret 28. januar 2020 kl. 08:12
Slagelse - 28. januar 2020 kl. 06:34
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et væltet og smadret havehegn i glas, en brosten kastet gennem et vindue og en rude slået i stykker gennem et rullegitter foran et butiksvindue. Det er en del af den virkelighed, som flere erhvervsdrivende i Skælskør har måttet forholde sig til i den seneste tid.

arrow Læs også: Lokalt opråb: Anmeld hærværk og skab tilbud til de unge

Både i Skælskør Dyreklinik på Svanetorvet, hos Profil Optik i Algade og i Pandekageboden og Café 45 på havnen er der ruder, der er blevet smadret.

- Vi fandt én af de brosten, der mangler i fortovet på gulvet i isboden, fortæller Claire Viszokai. Hun er receptionist på Hotel Postgården, som både Pandekagehuset og Café 45 er en del af.

Et glasmontre for enden af lokalet står også smadret tilbage og vidner om, at der har været kraft bag kastet med den pågældende brosten.

Rigtig ærgerligt

- Det er rigtig ærgerligt, og vi har da talt om, at vi bliver nødt til at få få sat mere overvågning op, siger Claire Viszokai, der er datter til Barbara Viszokai, der er forpagter af Hotel Postgården.

I december gik det samme sted ud over en del af et havehegn i glas, der indhegner gårdhaven ved Café 45.

I Algade blev en rude smadret hos Profil Optik i weekenden, og for et par uger siden skete det samme på Svanetorvet i Skælskør Dyreklinik.

- Første gang var nytårsaften, hvor der var blevet kastet en stor sten ind gennem døren, og for et par uger siden skete det igen med en rude i et af vinduerne, fortæller Pernille Andersen, der er elev på klinikken.

Billede

I december gik det ud over et havehegn i glas ved Café 45.


Efter hvad Sjællandske erfarer har også Kosmorama oplevet noget tilsvarende, og flere biler på parkeringspladsen ved Restaurant Solskikken er heller ikke gået ram forbi.

Om der er sammenhæng mellem de mange smadrede ruder i byen står endnu hen det uvisse.

- Formålet har helt sikkert været at lave hærværk. Der må være nogle unge i byen, der keder sig, siger Christa Christensen. Hun er salgs- og kunderådgiver i Profil Optik.

- Jeg ved godt, hvem det er er, og jeg regner med selv at tage en snak med dem, lyder det derimod fra Christopher Falkenstrøm i Havnegrillen, der for nylig har haft indbrud i Cassiopeia.

Fuldt fokus

- Vi har i øjeblikket fuldt fokus på Skælskør, og vi ved, at der er en gruppe unge, der larmer, og som vi skal have særlig opmærksomhed på, siger Brian Sørensen. Han er faglig leder i kommunens Kriminalpræventive Enhed, som blandt andet også SSP er en del af.

- Vi har allerede et rigtig godt samarbejde med både Skælskør Bibliotek, fritids- og ungdomsklubben Oliemøllen samt både Eggeslevmagle og Skælskør Skole, og vi har godt styr på, hvem det er, der larmer, siger Brian Sørensen.

Han understreger, at det, at der er »larm i gaden« ikke er ensbetydende med, at de samme unge er kriminelle.

- Den sidste måneds tid har vi forsøgt at finde ud af, hvad der rører sig i Skælskør, og vi samarbejder bredt på tværs i håb om at også få en dialog og et godt samarbejde i gang med de unge, siger Brian Sørensen.

I Skælskør Erhvervsforening tager man også de mange smadrede ruder seriøst, hvorfor de vil blive et separat punkt på dagsordenen, når foreningen holder deres næste møde torsdag morgen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk