19. november 2017
Bag de smadrede ruder i Lidl ses her butikschefen Morten, der henviser Sjællandske til Lidls hovedkontor for oplysninger om hærværket og de utilpassede unge, der ofte tager ophold i butikken om aftenen. Lidls kommunikationschef vendte dog ikke tilbage trods flere henvendelser fra Sjællandske. Foto: Helge Wedel
Bag de smadrede ruder i Lidl ses her butikschefen Morten, der henviser Sjællandske til Lidls hovedkontor for oplysninger om hærværket og de utilpassede unge, der ofte tager ophold i butikken om aftenen. Lidls kommunikationschef vendte dog ikke tilbage trods flere henvendelser fra Sjællandske. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge fra Motalavej skaber uro og utryghed i butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge fra Motalavej skaber uro og utryghed i butikker
Opdateret 26. februar 2017 kl. 23:00
Slagelse - 24. februar 2017 kl. 06:12
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods ekstra politiindsats og øget kommunal fokus på ghetto-området Motalavej har knap ti unge mellem otte og 16 år de seneste uger skabt utryghed i butikker og blandt deres personale. Senest har Lidl fået smadret to store ruder øjensynligt med stenkast, ligesom butikken ofte bruges som varmestue om aftenen af de støjende unge, der spiser af slikposer uden at betale. De nægter også at forlade butikken, når de bliver bedt om det, hvis personalet er yngre kvinder.

arrow Læs også: To 16-årige sigtes nu også for vold mod 65-årig

Politikommissær Kurt G. Nielsen fra lokalpolitiet i Slagelse oplyser til Sjællandske, at der ikke er indgivet anmeldelse fra Lidl om hærværket mod vinduerne. Sjællandske har søgt svar hos Lidl, men den lokale butikschef må ikke udtale sig, og Lidls kommunikationschef Rikke Brandes er ikke vendt tilbage trods flere både mundtlige og skriftlige henvendelser.

Indehaver af Dansk Outlet Benny Svendsen er også generet af de unge. De har blandt andet skubbet til en af hans yngre kvindelige ekspedienter, da hun bad dem forlade butikken. Benny Svendsen mener ikke, der sker noget med de unge, før medierne begynder at skrive om deres hærgen. Ifølge Benny Svendsen er alle de unge af anden etnisk herkomst end dansk.

Leder af Basen for de unge i Kvarterhuset på Motalavej Khalil Hussein bekræfter, at der i øjeblikket er udfordringer med de unge om aftenen.

- Der er rigtigt mange børn og unge på Motalavej, men der er ingen tilbud til dem om aftenen, så det er rigtigt, at vi har nogle episoder ved Lidl, som jeg for størstedelens vedkommende vil kalde drengestreger, siger Khalil Hussein.

Smadrede ruder hos Lidl er drengestreger?

- Nej, men det har jo ikke nødvendigvis noget med de unge fra Motalavej at gøre. Jeg går ud fra, at Lidl har politianmeldt det som hærværk, og så er det jo politiets opgave at finde ud af, hvem der har gjort det, siger Khalil Hussein. Han har selv på det seneste været forbi Lidl flere gange om aftenen, hvor han har bedt unge om at forlade butikken, hvilket er sket uden problemer.

arrow 16-årige drenge med pistol i retten
05. april 2017 kl. 07:23 Opdateret: kl. 18:52
arrow To unge sigtet i voldssag fra Motalavej
30. marts 2017 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
arrow To unge nægter sig skyldig i vold mod 65-årig
30. marts 2017 kl. 06:25 Opdateret: kl. 17:12
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk