31. juli 2021
Andreas Klit, Niklas Haim og Silas Andersen går i 9. klasse på Antvorskov Skole. De var blot ét af seks hold fra skolen, der gik videre til finalelen  i den naturvidenskabelige talentkonkurrence »Unge forskere«, som finder sted i København til april. Pressefoto
Andreas Klit, Niklas Haim og Silas Andersen går i 9. klasse på Antvorskov Skole. De var blot ét af seks hold fra skolen, der gik videre til finalelen i den naturvidenskabelige talentkonkurrence »Unge forskere«, som finder sted i København til april. Pressefoto
Foto: JAKOB VIND
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge forskere: Seks ud af 10 vinderhold var fra Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge forskere: Seks ud af 10 vinderhold var fra Slagelse
Slagelse - 26. marts 2017 kl. 13:54
Af Mette Kjær Nielsen

De kan noget med teknik og forskning på Antvorskov Skole i Slagelse. Hele 15 elever på seks forskellige hold fra Antvorskov Skole var blandt de regionale vindere i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence »Unge Forskere«.

Eleverne har nu chancen for at blive Årets Unge Forskere ved den nationale finale.

Ved den nationale finale ved Science i Forum i København kommer de i hård konkurrence med knap 50 andre junior-finalist-projekter fra hele Danmark.

Blandt de seks regionale vindergrupper var Andreas Klit, Niklas Haim og Silas Andersen, der går i 9. klasse på Slagelse-skolen.

Projektet, der nu har givet de tre elever en finaleplads, har titlen »Hastighedsregulering«. De har arbejdet på et projekt med at sætte en sensor på køretøjer og en transducer på fartskiltene. Når køretøjerne passerer fartskiltene, kan man øge eller sænke sin hastighed, som man vil inden for den gældende fartgrænse. Eleverne lover, løsningen skulle være både enkel og billig at etablere.

De øvrige finalister fra Antvorskov Skole er: To hold fra 7. klasse: Mathilde Ravnholt, Aliya Bakhtir og Katja Lasko-Hansen samt Mikkel Olsen, Nadia Korgaard og Julian Langaa Nielsen. Et hold fra 8. klasse: Lucas Christensen og Zahed Noos, der går i 8. klasse. Sidst men ikke mindst to øvrige hold fra 9. klasse: Oliver Andersen samt Victor Kristensen, Cilas Lund og Jeppe Thomsen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk