21. juni 2021
- Naturen er spændende, siger Mike Christensen, der efter at have været elev på Magleby Skolecenter og taget uddannelsen til ejendoms-servicetekniker nu er hjælpelærer på skolen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

- Naturen er spændende, siger Mike Christensen, der efter at have været elev på Magleby Skolecenter og taget uddannelsen til ejendoms-servicetekniker nu er hjælpelærer på skolen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge er blevet skovarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge er blevet skovarbejdere
Slagelse - 25. oktober 2019 kl. 08:54
Af Per Vagnsø

Klimalære og virksomhedspraktik i ét. Det er, hvad nogle af eleverne fra Magleby Skolecenter oplever udstyret med grensakse og save i den unge del af Skalsbjergskoven ved Slagelse. En gang om måneden drager eleverne ud i skoven, hvor skovfoged Mikael Holmgaard-Grejsen og skov-og naturtekniker Camilla Olsen vejleder dem i at passe det område ved Skalsbjergskoven, hvor der i 2015 blev plantet nye træer som erstatning for de træer, der blev fældet i forbindelse med sygehusbyggeriet inde i Slagelse.

- De unge oplever, at der er forskellige arbejdsopgaver i skoven på forskellige årstider. Lige nu tynder vi ud for at styrke egetræerne, og om en måned skal vi plante nye træer, forklarer skovfogeden.

Det var kommunikationsmedarbejder på Magleby Skolecenter, Thomas Leer, der henvendte sig til Mikael Holmgaard-Grejsen. Hans ærinde var egentlig bare at involvere skolecentret, når der til november næste år skal plantes træer i blandt andet Slagelse Kommune for nogle af de penge, der er kommet ind ved landsindsamlingen Danmark Planter Træer.

Resultatet er blevet meget mere skovarbejde allerede nu, og sandsynligvis får eleverne rollen som en slags guider, når alle bliver inviteret med ud at plante flere træer næste efterår.

- Det er blevet til langt mere, end jeg havde drømt om, kunne lade sig gøre. Det er både virksomhedspraktik og klimalære i praksis. De får CO 2-problematikken ind i fingrene, og vores elever kan jo godt lide at bruge hænderne, siger Thomas Leer.

- Vi ved, at egetræerne er dem, vi ikke skal røre, og så skal vi fjerne det, hvis der er noget fra de andre træer, der forstyrrer toppen af et egetræ. Det er hyggeligt, for vi vil gerne ud at lave noget,, lyder det fra to af STU-eleverne, Tobias Sørensen og Martin Bjørn Jæger.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk