17. oktober 2019
To unge på henholdsvis 16 og 18 år sidder i dag på anklagebænken for brandstiftelse. Den yngste formodes at erkende at have sat ild til Basta-fabrik i juli 2016. Den anden var efter eget udsagn blot til stede.
To unge på henholdsvis 16 og 18 år sidder i dag på anklagebænken for brandstiftelse. Den yngste formodes at erkende at have sat ild til Basta-fabrik i juli 2016. Den anden var efter eget udsagn blot til stede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge brandstiftere for retten efter to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge brandstiftere for retten efter to år
Slagelse - 19. april 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Branden på cykellåsefabrikken Basta i Korsør - søndag den 10. juli 2016 - vakte i den grad opsigt, idet den opstod samme dag, som Emilie Meng forsvandt. At der skulle være en kobling, har politiet dog senere afvist.

arrow Læs også: Tre år efter storbrand: Nu sættes foreløbigt punktum

Branden var forårsaget af angiveligt to unges leg med ild på adressen ved Lilleøbakken, og i dag sidder de begge for Retten i Næstved.

Begge, som er henholdsvis 16 og 18 år, tiltales for brandstiftelse efter straffelovens §181 stk. 1, som er den »milde« af to paragraffer. Det fordi der ikke har været risiko for personskade i forbindelse med branden, der dog skabte gevaldig omtale, da de unge - ifølge anklageskriftet - satte ild til en seng, hvilket medførte, at der gik ild i lofter og vægge.

Sjællandske har været i kontakt med de tiltaltes forsvarsadvokater, Henrik Emil Rasmussen og Steen Djurtoft, og begge forsvarere fortæller, at der er tale om unge mænd med kognitive udfordringer. Derfor ventes der i hvert fald for den yngstes vedkommende en behandlingsdom af en art, da han ikke er egnet til straf på anden vis.

Han, som desuden er blevet mentalundersøgt, ventes i øvrigt at erkende brandstiftelse, hvorimod den 18-årige, der tilmed tiltales for tyveri af en mobiltelefon på en skole i Korsør den 16. september 2016, som udgangspunkt nægter at have sat ild til noget, hvormed Basta-fabrikken brændte.

Han har dog overfor politiet tilstået at have været til stede.

Erstatningsspørgsmålet er ifølge forsvarerne endnu ikke på plads. Sikkert er det dog, at anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nedlægger påstand om erstatning til ikke mindst Basta-fabrikkens ejere, Ejendomsinvest I/S, som ikke er vendt tilbage på Sjællandskes henvendelse.

Ejerne er tidligere blevet påbudt at afspærre området efter branden.

arrow Ung brandstifter tilbage på anklagebænken
03. oktober 2018 kl. 06:50 Opdateret: kl. 10:26
arrow To drenge dømt for Basta-brand
21. april 2018 kl. 11:26 Opdateret: kl. 16:22
arrow Nedrivningstilbud på brandhærget fabrik for dyre
13. december 2017 kl. 11:21 Opdateret: kl. 12:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk