24. januar 2019
Som noget nyt vil Ungdommens Røde Kors åbne en lektiecafé i Parkhuset. Det eneste, der nu mangler, er frivillige. PR-foto
Som noget nyt vil Ungdommens Røde Kors åbne en lektiecafé i Parkhuset. Det eneste, der nu mangler, er frivillige. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdommens Røde Kors vil skabe lektiecafé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdommens Røde Kors vil skabe lektiecafé
Slagelse - 13. januar 2018 kl. 10:35
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Du kender det sikkert. Nogle gange halter motivationen bare i skolen. Andre gange er det bare hamrende svært at forstå den opgave, man sidder med. Derfor har nogle børn og unge brug for lidt ekstra hjælp til at få lektierne på plads.

Ungdommens Røde Kors har i flere år lavet lektiecafeer rundt omkring i landet. Nu skal der også være lektiecafé i Skælskør.

Det skal ske i Parkvejshuset på Parkvej og være et ekstra tilbud til elever, der har lidt ekstra udfordringer. Lektieklubben vil som udgangspunkt holde åbent hver torsdag fra klokken 16 til 18.

Tiltaget er nystartet og Ungdommens Røde Kors mangler nu bare de frivillige lektiehjælpere, som skal hjælpe børnene.

- Vi skal bruge en otte til 12 frivillige til at starte lektiecafeen op. Her skal det lige siges, at man altså ikke behøver at være »ung« for at være frivillig i Ungdommens Røde Kors - det handler om, at vi hjælper unge mennesker, men alle kan være med som frivillige, siger Christopher Trung, der er næstformand i Ungdommens Røde Kors i Slagelse.

For at kunne blive lektiehjælper skal du kunne afsætte tid til at være med i lektiecafeen mindst to gange om måneden, hvor du planlægger dine vagter en måned forud. Du skal have mod på at hjælpe børn med fag som enten matematik, fransk, spansk, engelsk, tysk, historie, kristendomskundskab, samfundsfag, arbejdskendskab, biologi, fysik/kemi, geografi, natur/teknologi, billedkunst, drama, filmkundskab, håndværk og design, madkundskab, medier, musik, idræt eller dansk. Og så skal du naturligvis have en ren børneattest.

- Vi oplever til tider at det i ligeså høj grad handler om at børnene har kontakt til nogen der tilkendegiver at de tror på at børnene godt kan - det gør en forskel, siger Christopher Trung.

Du kan finde meget mere information og melde dig som frivillig på www.frivilligjob.jobbank.dk/job/84505

Hvis du i stedet er bosat i Korsør, kan Christopher Trung også tilføje, at man også meget gerne vil have flere frivillige hjælpere i den korsoranske lektiecafé.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk