19. december 2018
Den 49-årige kvinde har ifølge anklageskriftet hapset tasker og stjålet fra flere forretninger i Slagelse.
Den 49-årige kvinde har ifølge anklageskriftet hapset tasker og stjålet fra flere forretninger i Slagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungarsk kvinde surrogatfængslet i 14 dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungarsk kvinde surrogatfængslet i 14 dage
Opdateret 16. maj 2018 kl. 10:49
Slagelse - 16. maj 2018 kl. 06:15
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 49-årig kvinde fra Ungarn blev tirsdag eftermiddag fremstillet in absentia i Retten i Næstved sigtet for en række forhold som butikstyveri, tasketyveri og indbrudsforsøg. Kvinden mødte ikke selv op i retten, da hun ifølge en lægeerklæring er psykisk syg.

- Derfor blev hun fængslet i surrogat i 14 dage, fortæller specialanklager Susanne Bluhm.

De forskellige forhold er stort set alle begået i Slagelse - dog har hun angiveligt stjålet en cykel i Skanderborg på et tidspunkt.

Den 49-årige kvinde har for eksempel også - tirsdag omkring klokken 8.43 - været på flere adresser på Bredegade i Slagelse. Her rodede hun blandt ejendommenes ting og stjal en rollator.

Da rette ejermand imidlertid opdagede tyveriet, lykkedes det at tage rollatoren tilbage, hvorefter den 49-årige kvinde i stedet stjal en cykel. Hun trak af sted med cyklen, da en patrulje kort efter mødte hende nær gerningsstedet.

Hvordan kvinden er endt i Slagelse - og hvor lang tid, hun har været her, er der fortsat usikkerhed omkring, ligesom hendes tilhørsforhold til Danmark også skal ses efter i sømmene.

- Nu har jeg så ikke kunnet afhøre hende i retten i dag (tirsdag, red.), men jeg håber at få alle disse forhold nærmere belyst, siger anklageren.

Det gør det heller ikke nemmere, at den 49-årige kvinde ikke har nogen fast bopæl og heller ikke taler dansk. Derfor skal der også bruges en tolk, når hun bliver rask nok til at møde op i retten og blive afhørt. Hvornår det sker, er ikke til at sige præcist. Men anklageren forventer, det vil ske »forholdsvist hurtigt«.

- Jeg er naturligvis ikke læge, men man kan jo godt møde op i retten, selv om man ikke har det så godt, siger Susanne Bluhm.

Generelt set er de forskellige sigtelser ikke af så alvorlig karakter, men alene indbrudsforsøget betyder, at kvinden kan straffes med fængsel i indtil 30 dage.

- Såfremt hun bliver kendt skyldig, vil jeg også se på muligheden for en udvisning, siger anklageren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk