17. oktober 2018
Jonathan Trans har det bedst med orden i tingene - også i køledisken. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jonathan Trans har det bedst med orden i tingene - også i køledisken. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung autist er sikker på at få et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung autist er sikker på at få et job
Opdateret 10. oktober 2016 kl. 09:24
Slagelse - 08. oktober 2016 kl. 11:07
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25 timer om ugen går 21-årige Jonathan Trans på arbejde i en Fakta-butik i Slagelse. Han deltager i Projekt Klar til Start, hvor to pædagoger fra Autismecenter Vestsjælland bakker ham op, men det gør medarbejderne i butikken også, og det samme gælder butikschef Stine Westrup.

- Jonathan er guld værd for vores butik. Han gør alle ting pænt og ordentligt, og han har stor ansvarsfølelse og arbejdsglæde, siger hun.

Efter projektet har Fakta-kæden garanteret, at Jonathan kan få et fleksjob i en af dens butikker. Butikschefen vil gerne tage imod flere autister, men det har hun problemer med at få kommunen med på. Det er nemlig kommunen, der skal betale for den støtte, der skal til undervejs.

- Autister har brug for struktur, rammer og vejledning i, hvordan de løfter en opgave. Jonathan er meget visuel, så du er nødt til at vise ham, hvad han skal gøre. Vi skal støtte ham og gøre ham stærkere, forklarer en af pædagogerne, Yasmin Nordentoft.

- Jeg kan bedst lide frosten. At fylde op og holde orden. Det er også fint nok at sidde i kassen. Det er bare ikke lige mig. Jeg bliver træt af at se folk i øjnene, og hele tiden at skulle sige noget, siger Jonathan selv.

LÆS mere i Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk