21. september 2020
Både torsdag og i lørdags måtte politiet tilkaldes til Korsør Svømmehal, fordi yngre mænd og drenge alle af arabisk herkomst ikke kunne opføre sig ordentlig. For de fire yngre mænds vedkommende endte en bortvisning med, at de begik hærværk i omklædningsrummet. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Både torsdag og i lørdags måtte politiet tilkaldes til Korsør Svømmehal, fordi yngre mænd og drenge alle af arabisk herkomst ikke kunne opføre sig ordentlig. For de fire yngre mænds vedkommende endte en bortvisning med, at de begik hærværk i omklædningsrummet. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulydighed, trusler, hærværk og bortvisninger i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulydighed, trusler, hærværk og bortvisninger i svømmehal
Slagelse - 10. september 2018 kl. 06:32
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet måtte torsdag aften og lørdag eftermiddag tilkaldes af livredderne, da henholdsvis fire yngre mænd og fire store drenge alle af arabisk herkomst ikke ville rette sig efter livreddernes henstillinger om at opføre sig på en respektfuld og ordentlig måde i den offentlige badetid i Korsør Svømmehal.

Begge episoder bekræftes af teamleder i svømmehallen Ronni Erling Børgesen over for Sjællandske, der også har haft lejlighed til at tale med den kvindelige og mandlige livredder, der både tordag og lørdag måtte tilkalde politiet.

Lørdag ved 13.30-tiden havde de fire store drenge taget ophold i babybassinet. Kun de tre efterkom livreddernes besked om, at de ikke måtte være i bassinet, der er beregnet til børn mellem nul og seks år. Den fjerde skabte så meget uro og forlangte sine penge tilbage på så voldsom en måde, at politiet måtte tilkaldes. Inden patruljen nåede frem havde han dog forladt svømmehallen, mens de tre andre stadig var tilbage. De blev afhørt af pollitiet, der fik navn og adresse på deres kammerat, som de efterfølgende ville opsøge for at give han en tilrettevisning om, at han har pligt til rette sig efter livreddernes beskeder og anvisninger.

Fredag morgen var der ikke umiddelbart nogen forklaring til de mandlige morgensvømmerne om, hvorfor samtlige sæbebeholdere ved bruserne var fjernet.

Årsagen var hærværk mod dem begået aftenen før mellem af fire yngre mænd på 18-20 år. Inden hærværket, som også omfattede at smadre glasvase med blomster, var de i svømmehallen begyndt at kaste rundt med svømmearmene til de mindre børn. En henstilling fra den kvindelige livredder om at stoppe synes kun at ophidse de fire mænd, der alle var store og tatoverede. Deres adfærd blev direkte truende over for både den kvindelige og mandlige livredder, da de blev bedt om at forlade svømmehallen. Blandt andet trak de en finger hen over deres egen strube som et tegn til den mandlige livredder, der ikke var til at misforstå. På vej ud af svømmehallen væltede de begge beholdere med svømmearmene ud i bassinet. Andre gæste hjalp livredderne med at få dem samlet sammen igen.

Politiet blev tilkaldt, da hærværket i det mandlige omklædningsrum blev opdaget. Politiet tog billeder af de ødelagte sæbebeholder og den smadrede vase. Overvågningsbilleder fra svømmehallen, der viser de fire yngre mænd, er efterfølgende afleveret til politiet i bestræbelserne på at få dem retsforfulgt.

De har alle fire nu fået karantæne, så de det næste år ikke må komme i svømmehallen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk