17. oktober 2019
Leder af kommunens miljøafdeling Jette Jungsberg bekræfter, at den nuværende store skotbunke ikke kan fjernes lovligt, før en støjmur er opført. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Leder af kommunens miljøafdeling Jette Jungsberg bekræfter, at den nuværende store skotbunke ikke kan fjernes lovligt, før en støjmur er opført. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovligt at sejle skrotbunke væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovligt at sejle skrotbunke væk
Slagelse - 20. december 2018 kl. 08:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Helge Wedel
Både forbud mod drift og politianmeldelse kan komme på tale, hvis HJM udskiber den nuværende store skrotbunke uden tilladelse. Miljøtilsyn af virksomheden gav ingen bemærkninger.

arrow Læs også: Skrotsagen på vej til at blive en byggesag

Synet af den aktuelt store skrotbunke på HJMs plads kan alt efter temperament nydes eller hades et godt stykke ind i det nye år. Bunken kan nemlig ikke lovligt fjernes ved at laste den på et skib.

Det bekræfter afdelingsleder i kommunens miljøafdeling Jette Jungsberg til Sjællandske.

- Indtil støjmuren er etableret, vil virksomheden ikke kunne overholde gældende støjkrav ved klargøring til udskibning og ved udskibning. Såfremt virksomheden vælger at udskibe, inden tilladelserne er givet, vil vi overveje, om der skal foretages yderligere håndhævelsesskridt, siger Jette Jungsberg.

Håndhævelsesskridt er forbud mod drift og politianmeldelse.

Som før nævnt i Sjællandske, har kommunen bedt HJM indsende en ansøgning om en byggtilladelse til den ti meter høje støjmur, der skal opføres, før de fastsatte støjgrænser kan overholdes, når der håndteres og lastes skrot på skibe.

Først når muren er opført, vil det være lovligt at fjerne skrotbunken med mindre, kommunen vælger at udstede en dispensation.

- Hvis det er nødvendigt at fjerne og udskibe skrotten for at bygge støjmuren, så vil vi overveje at dispensere for støjkravene, siger Jette Jungsberg.

Kommunen har som miljømyndighed netop gennemført tilsyn med HJMs skrotplads. Den vurderes på nær en tredjdel at være fyldt helt op med mellem 2.500 og 3000 ton skrot.

I tilsynsrapporten noterer kommunen, at pladsen ser rydelig ud, ligesom der ikke er bemærkninger i forbindelse med miljøtilsynet.

Det tager mindst fire uger at behandle en byggeansøgning inklusiv nabohøringer.

Korsør Havn har kontrakt med HJM frem til 2023. Den planlagte støjmur koster omkring et par millioner kroner. Den kan bygges i løbet af en måned, når en byggetilladelse er givet.

arrow Havn drøfter skrotsag
16. december 2018 kl. 08:10 Opdateret: kl. 22:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk