21. januar 2019
Slagelse Kommune åbner nu op for, at borgerne kan klage, hvis de er blevet opkrævet for meget for kørsel på Autisme Center Vestsjælland.
Slagelse Kommune åbner nu op for, at borgerne kan klage, hvis de er blevet opkrævet for meget for kørsel på Autisme Center Vestsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlig opkrævning: 150 borgere kan have betalt for meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlig opkrævning: 150 borgere kan have betalt for meget
Slagelse - 10. januar 2018 kl. 21:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse Kommune har ligesom flere øvrige kommuner ulovligt opkrævet betaling for buskørsel på Autisme Center Vestsjælland. Det har tilsyneladende haft den konsekvens, at borgere i årevis har betalt summer, de ikke burde. Og nu kan de kræve dem tilbage.

arrow Læs også: Politisk afgørelse vil begrænse autisters muligheder

Politikere i kommunens handicap- og psykiatriudvalg besluttede sent onsdag aften at lade borgere, der mener at have betalt for meget, klage.

Selv vurderer kommunen, at der er tale om cirka 150 borgere, primært fra Autisme Center Vestsjælland og ikke som sådan øvrige bosteder.

- Så nu lader vi de borgere, der mener at have betalt for meget og kan dokumentere det, henvende sig. Så vil kommunen vurdere deres sager individuelt, fortæller udvalgsformand Steen Olsen (S), hvis parti sammen med Dansk Folkeparti dannede flertal i beslutningen om at åbne for tilbagebetaling for en kreds af borgere, der altså ikke længere tæller omtrent 500 handicappede borgere, men i stedet omkring 150.

Venstre var helt imod en tilbagebetaling, fortæller udvalgsformanden, som her undrede sig - særligt efter udmeldinger fra eksempelvis tidligere byrådsmedlem Jørn-Ole Didriksen (V), der lige før jul ikke lagde skjul på, at der skulle ske tilbagebetaling.

Samme toner lød fra Stén Knuth (V).

Det oplyses samtidig, at kommunen ikke vil opkræve penge fra de borgere, som kan have betalt for lidt for kørselsordningen.

arrow Flertal for at betale kørselspenge tilbage
23. december 2017 kl. 10:05 Opdateret: kl. 23:27
arrow Lang næse eller tilbagebetaling: Politikere uenige med embedsmænd
22. december 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:11
arrow Ups! KL-besked blev væk i kommune
20. december 2017 kl. 17:19 Opdateret: kl. 17:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk