25. februar 2020
Familien Richter Sørensen kunne konstatere, at turen ikke var helt så uhyggelig som sidste år. Mads yderst til venstre blev dog lidt forskrækket undervejs af en trussel om at blive levende begravet. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Familien Richter Sørensen kunne konstatere, at turen ikke var helt så uhyggelig som sidste år. Mads yderst til venstre blev dog lidt forskrækket undervejs af en trussel om at blive levende begravet. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsolgt til gys og historie på Borreby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsolgt til gys og historie på Borreby
Slagelse - 20. oktober 2019 kl. 17:13
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var masser af mørke både ude og inde, kors, skumle personer med hætterne, der skjulte ansigtet og råben og skrigen på Borreby, da stedet onsdag, torsdag, fredag og lørdag aften var omdøbt til »Rædslernes Borg«.

Helt så forskrækkede som ved tidligere lejligheder blev mange fremmødte dog ikke.

- Vi har dæmpet det lidt, så der ikke lige pludselig farer personer frem og forskrækker folk. Istedet har vi lagt mere vægt på at fortælle noget om Borrebys historie, men stadig med nogle uhyggelige indslag undervejs, fortæller godsejer og leder af Borreby Teater, Joachim Castenschiold, der kunne glæde sig over stor tilstrømning til dette års arrangement.

Han kunne lørdag aften melde om udsolgt hus. Hvilket betyder, at der er solgt 880 billetter.

Det er et større antal end tidligere år. Hvilket skyldes, at man havde udvidet antallet af deltagere fra otte til ti på de hold, som blev »gennet« rundt i de mørke gange og ad ujævne brostensbelægninger af hætteklædte personer.

De spændte deltagere stiftede først bekendtskab med en af de tidligere ejere, Frederik Berregaard, der optrådte både på et lærred og i levende live i salen.

- Han så ofte sig selv som to personer, forklarer Joachim Castenschiold.

Videre gik turen via en uhyggelig »kirkegård til mødet med en anden tidligere ejer, rigskansler Johan Friis, der opbyggede Borreby blandt andet ved at bruge gravsten fra et tidligere kloster.

Næste stop var en hestestald, hvor deltagerne blev talt til i et hårdt sprog og bedt om enten at forsvinde - eller at komme til at skovle lort..

Selveste H. C. Andersen i form af Joachim Castenschiold fortalte om tilblivelsen af sin historie om Valdemar Daa, en anden tidligere ejer, som deltagerne så mødte i næste rum i skikkelse af Frederik Karstrøm. Han foldede sig ud som alkymisten, der formøblede alt på stedet i sin jagt efter at lave guld.

Et andet sted truede en anden tidligere ejer med, at deltagerne ville blive levende begravet, hvis de ikke forsvandt hurtigt.

- Da blev jeg godt nok noget forskrækket, lød det efterfølgende fra Mads Richter Sørensen, der sammen med sin familie var med på rundturen.

De kunne dog konstatere, at turen ikke var helt så uhyggelig som sidste år, hvor uhyggelige væsener fik et familiemedlem til at løbe fra de øvrige undervejs.

Jesper Kokholm, der havde rollen som rigskansler, kunne dog fortælle, at han havde været ude for enkelte børn, som havde valgt at gå fra undervejs på ruten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk