17. januar 2018
Den meget omdiskuterede vindturbine i Kina, hvorfra det endnu ikke er lykkedes nogen at få brugbare data, som ellers skulle vise turbinens fortræffeligheder. Foto: SheerWind
Den meget omdiskuterede vindturbine i Kina, hvorfra det endnu ikke er lykkedes nogen at få brugbare data, som ellers skulle vise turbinens fortræffeligheder. Foto: SheerWind
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt vindturbine droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskældt vindturbine droppet
Opdateret 01. marts 2017 kl. 15:40
Slagelse - 28. februar 2017 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange siger, den ligner »et kæmpemæssigt alpehorn, der kun blæser varm luft«. Andre - og de er efterhånden meget få - tror på, at den specielle Sheerwind Vindturbine har nogen gang på jord. Under alle omstændigheder har netop denne del af de mange nye energitiltag i Korsør taget en uforholdsmæssig stor del af opmærksomheden - men det kommer den ikke til at gøre længere.

arrow Læs også: Kommunaldirektør »fyrer«firma for åbent tæppe

Socialdemokraterne med gruppeformand John Dyrby Paulsen i spidsen har nemlig - siden et fællesmøde den 10. februar mellem erhvervs- plan- og miljøudvalget samt økonomi-udvalget - været i tvivl om, hvad der egentlig blev besluttet på det førnævnte møde. I særdeleshed hvad angår fremtiden for den meget omtalte vindturbine.

Derfor ønskede John Dyrby Paulsen, at det blev helt krystalklart, hvad byrådet ønskede at gøre på området og fik via den såkaldte initiativrets-sag punktet behandlet på gårsdagens byrådsmøde. Socialdemokraternes indstilling lød således:

»Vi bakker alle fuldt og helt op om brintbus-projektet og energiklyngetankegangen, idet dog brintbus-projektet er i fokus lige nu.

Den meget omtalte vindturbine i erhvervsparken skrives ud af kommunens aktuelle planer.

Brintbus-projektet støttes helt aktuelt i form af udarbejdelsen af et prospekt, der skal være en del af arbejdet med at skaffe investorer til projektet - og endelig: »Forvaltningen skal have hjælp til at gøre prospektet færdigt og støtte op om arbejdet med at skaffe investorer, og der er enighed om, at forvaltning - efter udbud - indhenter fornøden ekspertise til at gennemføre dette«.

Der var ingen i byrådet, som havde problemer med den socialdemokratiske formulering - heller ikke borgmesteren - og altså heller ikke, at turbinen nu bliver endelig lukket og slukket.

Dermed kan byrådet koncentrere sig om de øvrige energi-projekter, hvoraf det særlige brintbus-projekt får førsteprioritet.

arrow Vindturbine skal bare væk
22. februar 2017 kl. 05:54 Opdateret: kl. 08:22
arrow Politikere vildledt om EnergiPark Korsør
11. februar 2017 kl. 06:28 Opdateret: kl. 16:21
arrow EUE roses af SK Forsyning
02. februar 2017 kl. 06:26 Opdateret: kl. 18:09

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk