3. december 2020
Rapport kritiserer sagsbehandlingen i Slagelse Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Rapport kritiserer sagsbehandlingen i Slagelse Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskældt forvaltning frabad sig underretninger op til en weekend

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskældt forvaltning frabad sig underretninger op til en weekend
Opdateret 14. november 2020 kl. 18:04
Slagelse - 14. november 2020 kl. 16:00
Af Carsten Lysdal

Slagelse Kommune får kras kritik i ny rapport, hvor en task force under Socialstyrelsen og Ankestyrelsen har gennemtrawlet sagsbehandlingen hos udsatte børn og unge.

arrow Læs også: Efter harsk kritik: Vil ansætte flere hænder på udskældt børneområde

Task forcen har taget udgangspunkt i 30 sager og stribevis af interviews med ledere og medarbejdere i kommunen. Og udefra set tegner der sig et billede af en sagsbehandling og kontakt til familier og unge, der synes både usystematisk, langsommelig og tilfældig.

Det er ikke småting, rapporten kritiserer - som tidligere omtalt i Sjællandske - og de røde lamper lyser blandt andet i forhold til direkte lovbrud, men også underretninger, hvor sagsbehandlere i flere tilfælde ikke reagerer prompte nok, er påstanden.

I rapporten skrives der blandt andet, at »der ikke handles rettidigt på underretninger og meget bekymrende udtalelser, ligesom flere af de bekymrende oplysninger ikke bliver betragtet som underretninger.«

En kritik, der kræver handling, og som 42 familier tidligere har beskrevet i en fælles klage til Slagelse Kommune.

- Vi bliver nu nødt til at se på, hvordan vi tager fat ud fra de guidelines, vi har fået, lyder det fra borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Specifikt står der i rapporten i afsnittet om underretninger, at forståelsen blandt nogle børnehaver er, at Afdeling for Børn og Familie ikke modtager henvendelser om fredagen.

Mere ligeud har afdelingen direkte frabedt sig underretninger om eksempelvis vold i hjemmet lige før en weekend, lyder det i rapporten.

- I forlængelse heraf beskrives flere eksempler på, at underretninger om vold først modtages mandag, selv om børnehaven er blevet bekendt med overgrebet torsdag eller fredag. Der beskrives ligeledes eksempler på, at børnehaver eller skoler ringer ind med meget alvorlige bekymringer for derefter at sende en underretning 2-3 dage efter. I disse tilfælde handler Afdeling for Børn og Familie først i sagen, når underretningen er modtaget skriftligt, skrives det i rapporten.

Ledelsen i afdelingen afviser imidlertid påstanden og slår fast, at man modtager underretninger alle ugens dage.

arrow Efter kras kritik af sagsbehandlere: - Vigtigt at gribe i egen barm
14. november 2020 kl. 12:00 Opdateret: kl. 17:14
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk