22. april 2019
Jacob Yoon Egeskov Nossell leverede et både humoristisk og selvironisk oplæg, der trods hans talehandicap gik rent ind. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Jacob Yoon Egeskov Nossell leverede et både humoristisk og selvironisk oplæg, der trods hans talehandicap gik rent ind. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsatte borgere i dialog med kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte borgere i dialog med kommunen
Slagelse - 12. oktober 2018 kl. 07:45
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Kom og vær med til forme Slagelse Kommunes nye medborgerpolitikker i forhold til borgere med handicaps, sindslidelser og socialt udsatte borgere. Vi har brug for dine ideer og dit engagement. Vi ønsker, at vi gennem dialog kan finde frem til de bærende værdier, som skal præge vore politikker og hermed også være kulturforandrende i den måde, vi tænker og skaber politik i Slagelse Kommune«.

Sådan lød invitationen til alle interesserede borgere i Slagelse Kommune - med særlig adresse til de udsatte borgere, og mødet fandt sted onsdag mellem klokken 16-20 i festsalen på CSU-Slagelse på Rosenkildevej i regi af »Demokrati Lab«.

Omkring 70 mennesker mødte op, og der var både politikere, embedsfolk og repræsentanter for målgruppen, altså de udsatte.

Tovholder på projektet er Johannes Patursson, Slagelse Kommune, som efter mødet var godt tilfreds med resultatet.

- Det er jo første gang, at vi forsøger den direkte dialog - at »få sat ansigt« på de personer, det hele drejer sig om. Dermed får de mulighed for at give deres besyv med i forhold til de emner og problemstillinger, der optager dem, siger han.

Der var oplæg af Jacob Yoon Egeskov Nosell, der ifølge eget udsagn var en »præmie-spasser«.

Han bor i Københavnsområdet og er kendt for - trods et svært talehandicap - at stille sig op foran publikum og på en sjov og selvironisk facon fortælle sin historie.

Blandt hans pointer og ønsker var »ligeværdighed« og »fællesskab«, som de fleste »almindelige« mennesker tager for givet, men som handicappede og udsatte ikke altid oplever.

Efter oplægget blev der lavet små arbejdsgrupper, hvor deltagerne kunne give deres input til, hvordan kommunen fremover kunne indrette en politik på området, som i højere grad inddrager de mennesker, det hele handler om.

Der bliver lavet et opsamlingsmøde den 14. november på biblioteket i Slagelse - og resultatet heraf bliver så mere konkrete ideer og forslag, som bliver afleveret til byrådspolitikerne, der forventes at bruge materialet under udformningen af en ny handicap-politik til december.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk