15. januar 2021
Befrielsesaktionen i Slagelse fandt sted 19. november sidste år. Flere personer bistod Dilshad Saleh under flugten. Senest er en 17-årig dansk dreng anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark. Han er sigtet for medvirken til fangeflugten og sidder nu varetægtsfængslet. To andre mænd blev i december anholdt i Spanien og udleveret til Danmark. De er også varetægtsfængslet. I alt er fire personer fængslet i forbindelse med sagen i Danmark. En femte mand blev løsladt i december, men er stadig sigtet i sagen. 

Dertil kommer hovedpersonen, som lige nu er fængslet i Spanien og afventer udlevering til Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Befrielsesaktionen i Slagelse fandt sted 19. november sidste år. Flere personer bistod Dilshad Saleh under flugten. Senest er en 17-årig dansk dreng anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark. Han er sigtet for medvirken til fangeflugten og sidder nu varetægtsfængslet. To andre mænd blev i december anholdt i Spanien og udleveret til Danmark. De er også varetægtsfængslet. I alt er fire personer fængslet i forbindelse med sagen i Danmark. En femte mand blev løsladt i december, men er stadig sigtet i sagen. Dertil kommer hovedpersonen, som lige nu er fængslet i Spanien og afventer udlevering til Danmark.
Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlevering af flugtfange kan trække ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlevering af flugtfange kan trække ud
Slagelse - 29. januar 2020 kl. 06:00
Af Kim Brandt

Den 24-årige Hemin Dilshad Saleh, der flygtede fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse i november sidste år, blev som tidligere fortalt anholdt i Barcelona i Spanien for en uge siden, men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvornår han kommer til Danmark.

arrow Læs også: »Kagemand« medbragte gaspistoler til flugt: Anholdt med 300 gram kokain på sig

Det siger Knud Hvass, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, til Sjællandske.

- Der er en del papirarbejde, der først skal på plads. Blandt andet skal vi lave en udleveringsbegæring på spansk, som myndighederne skal tage stilling til. Men meget afhænger også af, om den anholdte frivilligt vil gå med til at blive udleveret, siger han.

Hvis den anholdte nægter at lade sig udlevere, vil en spansk dommer tage stilling til, hvorvidt han skal udleveres eller ej.

Politimanden er dog ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes at få den efterlyste mand til Danmark.

- Men det kan jo også tænkes, at han i mellemtiden har begået noget kriminelt i Spanien - og hvis det er tilfældet, skal det klares først, siger politimanden, som derfor ikke tør gætte på, hvornår den 24-årige lander i Kastrup Lufthavn.

- Og vi har heller ikke tænkt os at melde noget ud i offentligheden på forhånd - ikke mindst på grund af den 24-åriges historie, siger Knud Hvass.

Når han er sikkert ankommet og bag tremmer vil politiet dog informere offentligheden.

Den 24-årige vil - i modsætning til hans fem anholdte medhjælpere - ikke blive fremstillet i Retten i Næstved, men derimod i København.

- Det skyldes, at han oprindeligt var varetægtsfængslet for et brutalt overfald i en frisørsalon på Nørrebro under bandekonflikten i 2018. At hans medhjælpere blev fremstillet i Retten i Næstved skyldes, at flugten skete i Slagelse, siger han.

Hvornår de efterhånden talrige sager mod Hemin Dilshad Saleh kommer for retten, afhænger også af flere ting:

- Dels om han tilstår, dels om anklageren ønsker at udskille flugten i en særskilt sag, siger politimanden.

Men først skal den 24-årige altså udleveres til Danmark, og der vil formentlig gå mindst en uges tid endnu, før det sker.

arrow Overlæge råbte vagt i gevær - senere flygtede bandeleder
04. februar 2020 kl. 04:00 Opdateret: kl. 08:59
arrow Redegørelse om fangeflugt: Sygehus skulle have begrænset besøg
03. februar 2020 kl. 13:03 Opdateret: kl. 13:04
arrow Anholdelse vækker politisk begejstring: »Fantastisk nyhed«
22. januar 2020 kl. 17:17 Opdateret: kl. 19:13
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk