10. august 2020
Lejet ved den ikoniske broklap er igen fyldt med vand og klart til at modtage storebæltsfærgen M/F Broen. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Lejet ved den ikoniske broklap er igen fyldt med vand og klart til at modtage storebæltsfærgen M/F Broen. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udgravning til færge gik hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udgravning til færge gik hurtigt

Færgelejet ved den ikoniske bevarede broklap i Halsskov Færgehavn er igen fyldt med vand. Klar til, at storebæltsfærgen M/F Broen kan skubbes baglæns ind, hæves og landsættes med sand omkring sig.

Opdateret 14. juli 2020 kl. 09:41
Slagelse - 14. juli 2020 kl. 08:36
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Nymalet storebæltsfærge sprænges på plads i færgelejet

- Udgravningen er gået ret hurtigt, men færgen kommer fortsat først en af dagene efter den 1. august afhængig af vejret, da den ikke kan bugseres, hvis det blæser for meget siger Torben Hjelm til Sjællandske. Han er kommunens projektleder for aktiviteter i og udvikling af Halsskov Færgehavn. Torben Hjelm tilføjer, at færgen også først skal være malet færdigt. Forleden var man nået til skorstenens striber i de mangeårige velkendte DSB-farver sort, hvid og rød.

Bro på plads

I dag tirsdag sørger en kran for at hejse en bro på plads på modsatte side af det nu vandfyldte færgeleje, hvor Korsør Cable Park har etableret sig. Broen skal gøre det endnu nemmere at komme til og fra, når medlemmerne af klubben skal stå på wakeboard frem og tilbage i havnen.

Hæves med vand

Der er ikke sat nøjagtig tid på, hvor mange dage, der går med at få færgen lagt fast og forbundet med el, kloakker og vand fra land. Når færgen er trukket baglæns ind i færgelejet, skal der sprænges hul i betonpladerne på bunden af lejet, så der kan slås spuns (jernplader) ned foran færgen. Herefter pumpes vand ind i lejet, så færgen hæves, indtil dens fenderkant er ud for færgelejets øverste cementkant. En placering der i bedste fald kan vare ved de næste 100 år.

arrow M/F Broen sejler i havn i næste måned
02. juni 2020 kl. 05:39 Opdateret: kl. 15:12
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk