15. februar 2019
Fra såvel stuevinduer i lejligheden på anden sal som på den lukkede altan er der en enestående udsigt til Storebælt og Storebæltsbroen. Skibstrafikken bliver fulgt nøje af overskibsinspektøren, der kalder Korsør en smuk by med en rigtig dejlig natur. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Fra såvel stuevinduer i lejligheden på anden sal som på den lukkede altan er der en enestående udsigt til Storebælt og Storebæltsbroen. Skibstrafikken bliver fulgt nøje af overskibsinspektøren, der kalder Korsør en smuk by med en rigtig dejlig natur. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udflytter er begejstret for Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udflytter er begejstret for Korsør
Slagelse - 18. januar 2018 kl. 09:27
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg kendte absolut intet til Korsør. Ud over som alle andre i tidernes morgen at have sejlet med Storebæltsfærgerne.

Sjællandske besøger den 52-årige overskibsinspektør Annemette Knagaard i hendes lejlighed på Badstuevej med en fantastisk udsigt til Storebælts skibe og broen samme dag, som regeringen gav besked om anden runde af udflytningen af flere tusinde statslige arbejdspladser.

- Jeg har altid flyttet med mit arbejde, så da Søfartsstyrelsen skulle flytte til Korsør, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle flytte fra min nye lejlighed på Teglholmen i København. For alle de timer i transport, gider jeg simpelthen ikke at bruge, siger Annemette Knagaard. Et faktum hun har nydt, siden hun flyttede til Korsør i september 2017.

Hun er uddannet skibsfører og har som styrmand og kaptajn sejlet på mange af de danske færgeruter, inden stillingen i Søfartsstyrelsen. Her er er hun leder for skibsinspektørerne, der blandt andet står for periodiske syn af skibe.

- Man får jo det hele her i Korsør. Og så til halv pris. Jeg betaler omkring 6000 i husleje - det kostede det dobbelte i København. Jeg er vildt betaget af naturen og den venlighed og imødekommenhed, man møder allevegne i Korsør, siger en begejstret Annemette Knagaard, hvis datter netop er flyttet hjemmefra.

Hver gang Annemette Knagaard har besøg, går hun lange ture med sine bekendte og viser Korsørs mange herligheder frem. Hun finder den gamle bydel utrolig smuk og charmerende. Men også turene rundt om noret eller gennem skoven er ifølge Annemette Knagaard helt suveræne naturoplevelser.

- Jeg er også overrasket over, hvor mange flotte dagligvarebutikker byen har. Da jeg boede i København, var jeg faktisk nødt til at tage bilen, når jeg skulle handle ind. Også spisesteder i næsten alle prisklasser er Korsør velforsynet med. Skulle jeg pege på en mindre mangel, så er det udbuddet af butikker med kvindetøj, men kjolen jeg har på, har jeg selvfølgelig også købt på nettet, lyder del af den logiske forklaring på manglen af kvindetøjsbutikker fra overskibs- inspektøren. Hun glæder sig også over byens mange genbrugsbutikker.

Hun har meldt sig ind i Søbergs vinklub kun for kvinder.

- Her har jeg mødt rigtig mange lokale fra Korsør. Det er rigtigt hyggeligt. Modsat i København er der her i Korsør langt større imødekommenhed og lyst til at snakke. Det gælder også i det fitness-center, hvor jeg kommer. I København virker det mere, som folk har nok i dem selv, siger Annemette Knagaard.

Hun glæder sig over, at flere og flere af hendes kolleger i Søfartsstyrelsen med midlertidig adresse på Fjordvænget 30 også vælger at flytte til Korsør.

Ingen tvivl om at tilflytteren Annemette Knagaard er en af de bedste ambassadører for at forklare de mange fordele ved at flytte til Korsør.

Selv er hun født og opvokset i Køge. Som 10-årig flyttede hendes famile tre et halvt år til Bermuda. I Danmark har hun boet i en længere periode på Fyn, men Korsør virker nu som en fast base for de næste mange år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk