15. december 2018
Ingen ændringer i hjemmeplejen under en lockout. Det er svaret til flere spørgende læsere.
Ingen ændringer i hjemmeplejen under en lockout. Det er svaret til flere spørgende læsere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uændret hjemmepleje under eventuel lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uændret hjemmepleje under eventuel lockout
Opdateret 17. april 2018 kl. 07:48
Slagelse - 17. april 2018 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mødedeltagere, der overnatter i kantiner, og maratonforhandlinger, der grundet uenighed reelt kan munde ud i en decideret storkonflikt på særligt det kommunale område.

Forhandlinger om ny overenskomst finder sted i disse dage, om som mediehavets bølger skvulper lige for tiden, synes en aftale ikke lige om hjørnet.

Det gør i stedet en strejke, som af forligsmand Mette Christensen kan udskydes i 14 dage - endnu engang. Men er der heller ingen aftale på plads til den tid, er det lockout-tid.

Og modsat en strejke, hvor eksempelvis fagforbundet FOA ikke har Slagelse Kommune på kortet over konfliktsteder, rammer en lockout langt bredere. Også her i kommunen, hvilket har fået flere læsere af Sjællandske til at spørge, hvorvidt sundhedspersonale, herunder særligt hjemme- og sygeplejen, også berøres af en lockout.

Får ældre borgere den pleje, de er vant til, hvis en lockout bliver virkelighed, lyder spørgsmålet.

Svaret er ja.
- Hjemmeplejen kan kun blive berørt i forhold til telefonbetjening, altså hvordan man kan komme i kontakt. Her iværksættes der et nødberedskab, så borgere kan ringe, Men de ansatte, som er ude hos borgerne, bliver ikke berørt. De er undtaget en lockout, siger Lone Wenzell, erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør, som også har Center for Sundhed og Ældre under sig.

Det gælder i øvrigt også sygeplejen, oplyser direktøren, der dermed kan berolige borgere, som frygter ringere service og pleje under en eventuel lockout.

- De får den pleje, de plejer at få, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk