26. august 2019
Det stjålne værktøj er som regel i den dyre ende, som for eksempel en vinkelsliber. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Det stjålne værktøj er som regel i den dyre ende, som for eksempel en vinkelsliber. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyve går efter håndværkerbiler i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyve går efter håndværkerbiler i Slagelse
Slagelse - 11. september 2018 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En eller flere langfingrede personer med hang til dyrt håndværkerværktøj er i øjeblikket på spil i Slagelse. Politiet fik i sidste uge en række henvendelser fra frustrerede håndværkere, som alle kunne fortælle om biler, som var opbrudt og herefter bestjålet.

- Indtil videre har vi fået fem anmeldelser indenfor et forholdsvis lille område, siger politikommissær Tom Stysiek fra lokalpolitiet i Slagelse.

Det er især i området omkring Rådyrvænget, Frodesvej, Kildevænget og Kildeparken, at anmeldelserne er kommet.

- Vi har indtil nu kun fået to opgørelser fra to forurettede, men det løber jo hurtigt op i mange tusinde kroner, siger politimanden.

Det stjålne værktøj er typisk slagboremaskiner, vinkelslibere og lignende - og politiet udelukker ikke, at det er de samme personer, som står bag.

- Tyverierne er sket inden for et forholdsvis lille geografisk område og indenfor forholdsvis kort tid, så det peger i retning af, at det kunne være de samme gerningsmænd, siger han.

Det er heller ikke utænkeligt, at der i de følgende dage kan komme flere anmeldelser. Derfor råder politikommissæren andre potentielle ofre til at tage deres forholdsregler:

- Ofte holder bilerne på et lidt afsides sted om natten, og det kan gøre det lettere for tyvene at få »arbejdsro«. Man skal ligeledes huske at få sit dyre værktøj mærket, understreger han.

Netop mærkningen er vigtig, når politiet ved forskellige ransagninger rundt omkring støder på dyrt værktøj. Mærkningen gør det nemt for politiet hurtigt at finde frem til værktøjets rette ejer.

- Vi har tidligere kørt en kampagne, som er specielt henvendt til håndværkere. Både om, hvordan man bedst muligt sikre sit værktøj, men også hvor det er hensigtsmæssigt at parkere. Dermed ikke sagt, at man så kan undgå tyveri, men det giver politiet bedre muligheder for at finde frem til tyvekosterne, siger politimanden.

Han tør ikke spå om, hvor det stjålne værktøj havner. Nogle vil måske forsøge at sælge det på Den Blå Avis, andre vil forsøge at sælge det til andre håndværkere - mens andre måske vil forsøge at sende det ud af landet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk