21. november 2018
Bjarne Madsen forstår ikke kommunens opsigelse af samarbejdet med Magleby Skolecenter. Skolen har reddet mit barn, siger han. Den 17-årige søn, Andi Cemler, ønsker ikke et billede i avisen. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Bjarne Madsen forstår ikke kommunens opsigelse af samarbejdet med Magleby Skolecenter. Skolen har reddet mit barn, siger han. Den 17-årige søn, Andi Cemler, ønsker ikke et billede i avisen. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvind: »Magleby har reddet min søn«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvind: »Magleby har reddet min søn«
Slagelse - 04. november 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De kan håndtere de problemer, han har, og de har gjort ham til et menneske, der tidligere ikke ville leve, men nu opnår succes.

arrow Læs også: Politikere siger nej til hundedyr undersøgelse af Tvind-skolecenter

Sådan siger Bjarne Madsen fra Hejninge til Sjællandske, far til 17-årige Andi Semler, der har gået på Magleby Skolecenters STU-linje og den interne skole i efterhånden to og et halvt år.

Faren er slet ikke begejstret for kommunen og borgmester Stén Knuths (V), ifølge ham, bombastiske udmelding om at afbryde samarbejdet med skolecentret efter DR's omtalte tv-dokumentar om Tvind forleden.

Efter Sjællandskes historie er redaktionens Facebook-side svømmet over med vrede forældre, der ikke føler sig hørt. Og ifølge Bjarne Madsen glemmer Slagelse Kommune netop dem, det hele drejer sig om - børnene og herunder også forældrene.

- I forhold til Tvind havde jeg da også mine betænkeligheder, men jeg kan omvendt nu se, at man er i stand til at favne mennesker. Og lige nu har jeg det perfekte sted til mit barn - så hvorfor alt det her, spørger han.

Faren lægger ikke skjul på, at Magleby Skolecenter har reddet hans 17-årige søn, der lider af Aspergers syndrom og egentlig startede skolegangen på Stillinge Skole.

- Men det øjeblik, de begyndte at stille krav til ham - som man jo gør i de store klasser - blev han presset ud over kanten. Og udover hvad han kunne, fortæller Bjarne Madsen, som i en lang årrække havde en søn, der isolerede sig og undgik eksempelvis skolehjem-samtaler.

- Der blev peget fingre ad ham, og han fik at vide, at han ikke var god nok. Det gjorde, at han til sidst ikke kunne deltage. I dag er han dog nået til et punkt, hvor han for første gang har kunnet deltage i et møde med kommunen. Det er første gang, og det er jo en succes, lyder det fra faren, som virker tydeligt berørt af det faktum, at hans søn i dag har lyst til livet.

Det havde han ikke, da det for knap tre år siden blev for meget for ham på Stillinge Skole.

Ligesom skoleleder Ingolf Damm fortalte forleden, er det også Bjarne Madsens indtryk, at udsendelsen på DR var alt for kritisk.

- Man baserer alt på et tv-program, der udelukkende forsøger at male et negativt billede, folk kan blive forargede over, siger Bjarne Madsen, der mener, at fokus bør rettes mod børnene.

Han bemærker, at det er i folkeskolen, at hans søn er blevet svigtet.

- Men afbryder man et samarbejde eller lukker en skole, når der opdages svigt der? Det er jo rent faktisk skolens skyld, at Andi er endt på Magleby, lyder det forarget fra faren til i øvrigt fire børn.

arrow Tvind-anklager skal undersøges: Ellers ingen visiteringer
08. november 2017 kl. 06:40 Opdateret: kl. 15:13
arrow Tvind-skoleleder: - Vi er stolte af det, vi gør
02. november 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 20:29
arrow Tvind-skolecenter i vælten: Nu siger Slagelse stop
02. november 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk