18. januar 2019
Naboen Kristian Larsen har i årevis døjet med husruinen tildækket af blafrende presenninger. Han kalder det fuldstændig grotesk, at sagen om nedrivning nu skal starte forfra, fordi huset er solgt til selskab stiftet af den tidligere ejer. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Naboen Kristian Larsen har i årevis døjet med husruinen tildækket af blafrende presenninger. Han kalder det fuldstændig grotesk, at sagen om nedrivning nu skal starte forfra, fordi huset er solgt til selskab stiftet af den tidligere ejer. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvangsnedrivning undgået for 300 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvangsnedrivning undgået for 300 kroner
Slagelse - 20. januar 2018 kl. 15:09
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fristen til huset ejer Preben Hjorth med bopæl i Lessebo i Sverige for nedrivning af husruinen Halsskovvej 65 i Korsør var sat til den 8. januar 2018. Men den 7. januar blev ejendommen solgt til selskabet Tyr ASAP Ivs med adressen Riskær 22, Smørumnedre. Selskabet er ifølge cvr-registret stiftet 15. juni 2017 af Preben Hjorth for 300 kroner. Selskabet tegnes af og ejes 100 procent af adm. direktør Remzi Haksever, Fosie Kyrkoväg 63 S-213 74 Malmö i Sverige . Sagen om nedrivningen af husruinen må nu groft sagt starte forfra.

- Vi har skrevet til den nye ejer med oplysning om, at han har købt et hus, som kommunen har udstedt påbud til ejeren om at nedrive. Det har han 14 dage til at svare på, siger Jens Bendix til Sjællandske. Han er afdelingsleder i byggeriafdelingen i kommunens center for teknik og miljø.

Han tilføjer, ar kommmunen vil benytte meget korte tidsfrister i sagen.

Sjællandske har søgt aktindsigt. Af den fremgår, at det startede med en naboklage fra Kristian Larsen over det ubenyttede og forfaldne hus og vildtvoksende have helt tilbage den 9. oktober 2012. Siden er fulgt et utal af skrivelser, politiske behandlinger, klagesager og senest det udstedte nedrivningspåbud med frist den 8. januar. Et påbud som ejeren Preben Hjorth overhovedet ikke reagerede på - ud over at stifte et selskab, som købte huset.

Kommunen havde forberedt en tvangsnedrivning af huset for ejerens regning. I en mail dateret den 18. januar 2018 - ti dage efter nedrivningsfristen - skriver kommunen til naboen Kristian Larsen, at nedrivningen begynder den 13. februar og ventes at være afsluttet den 28. februar.

Men 45 minutter efter kommer der en ny mail fra kommunen med oplysningen om, at huset er solgt, hvorfor nedrivningsplanen ikke længere holder, da den nye ejer også skal høres i sagen.

Naboen Kristian Larsen er chokeret over, at man på den måde kan omgå et nedrivningspåbud ved et salg.

- Det er jo helt grotesk, at det er Preben Hjroth, der har stiftet det selskab, der har købt huset. Tænk sig for blot 300 kroner kan han undgå en tvangsnedrivning og få nye klagemuligheder og nye høringsrunder, siger Kristian Larsen.

Afdelingsleder Jens Bendix bekræfter, at den nye ejer af huset også får mulighed for at klage over kommunens afgørelser, ligesom ejeren kan fremsende plan for en istandsættelse af huset.

- Vi vil bruge meget korte frister i fohold til, at der skal ske noget med huset, siger Jens Bendix.

Preben Hjorth klagede over kommunens beslutning om kondemnering af huset til Byfornyelsesnævnet den 1. februar 2017. Byfornyelsesnævnet traf godt fem måneder efter den 19. juni 2017 afgørelse om, at kommunen havde ret til at fastholde kondemneringen af ejendommen.

Med andre ord kan nedrivningen af Halsskovvej 65 nu igen trække ud i månedsvis via klagemuligheder som følge af gældende lovgivning.

Og kan huset så sælges igen, når den næste nedrivningsfrist nås? Og igen?

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk