18. september 2020
Dyrenes Dag var et af festugens mange trækplastre. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Dyrenes Dag var et af festugens mange trækplastre. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tusindvis af tørstige gæster tog del i festugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af tørstige gæster tog del i festugen
Slagelse - 15. august 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det endelige regnskab lader fortsat vente på sig. Allerede nu tør Slagelse Festuge-formand Jens Vadmand dog godt lægge hovedet på blokken og sige, at årets festuge var en af de bedste nogensinde.

arrow Læs også: Genoplev festugen i billeder

Ud fra en række nøgletal og umiddelbare vurderinger af publikumsrykind og salg anslår han og de øvrige arrangører af festugen, at i alt 40.000 mennesker gæstede byen i forbindelse med et af ugens mange arrangementer.

- Sidste år var der lidt flere, men der var også to yderligere aftener med VM-fodbold. Trækker vi dem ud af regnestykket, så er årets festuge en af de allerbedste. Vi er overmåde tilfredse, lyder det fra formanden, som alene med Dyrenes Dag i Slagelse Lystanlæg sørgede for omtrent 17.000 mennesker i bybilledet.

- Det er ubetinget det største trækplaster. Det er helt vildt, at det kan trække så mange mennesker, lyder det fra en henrykt formand, som mener, at festugen atter viste sin berettigelse, om end der sagtens kan skrues hist og her.

- Det er klart, at vi kan optimere programmet, og det er også det, vi skal se på. Der er flere forslag til, hvordan noget måske kan gøres anderledes i fremtiden, siger han.

Det lader samtidig til, at de tilsyneladende tørstige gæster har haft behov for lidt til ganen. Der er således blevet solgt drikkevarer svarende til 7000 liter, hvoraf en stor andel udgør fadøl ved koncerterne på Nytorv.

Og netop koncerterne trak atter massive menneskemængder til. I løbet af torsdagen, hvor 800 af kommunens alleryngste deltog på den traditionelle blå blink-dag og bands som TV-2 musicerede om aftenen, var omkring 5200 mennesker forbi Nytorv. De øvrige dage anslås lignende tal for rykindet, ligesom der var godt 4000 til stede ved sankthansfesten i anlægget.

Og ingen festuge uden frivillige bedyres det hos arrangørerne. Blandt andre Vægtløfterklubben AK Atlas og fodboldklubben B73 var i ugens løb repræsenteret ved utallige knoklende foreningsmedlemmer og frivillige, der dels langede fadøl og sodavand over disken i boderne på Nytorv, men også tog del i generel riggen til og oprydning ved festugens ende.

Foreningerne har på den måde gjort sig fortjent til en del af overskuddet og salget fra vognene. Helt nøjagtigt 121.500 kroner.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk