1. august 2021
Sjællandskes redaktør Carsten Lysdal og hans familie blev truet. Foto: Kim Brandt
Sjællandskes redaktør Carsten Lysdal og hans familie blev truet. Foto: Kim Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Truede avisredaktør på livet - og med at smitte andre med corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Truede avisredaktør på livet - og med at smitte andre med corona

Sagen har været lang tid undervejs og udsat flere gange, men på torsdag i næste uge skal en 35-årig mand fra Slagelse stå til regnskab for blandt andet trusler mod Sjællandskes lokalredaktør, hans familie samt flere medarbejdere fra en a-kasse.

Slagelse - 19. juni 2021 kl. 07:40
Af Kim Brandt

»Jeg skal nok fange dig, bare vent og se. Hvis ikke (jeg) fanger dig, fanger jeg dine børn, prøv og hør, jeg fanger din kone« og »lige meget om jeg får en udvisning fra Danmark ikke, jeg har masser af rul, jeg har masser af soldater okay«.

Disse - og mange tilsvarende trusler - blev fremsat telefonisk til Sjællandskes lokalredaktør Carsten Lysdal om formiddagen den 1. oktober 2018.

Truslerne blev fremsat, fordi den nu 35-årige angiveligt havde set et billede af sig selv på nettet i forbindelse med en anden sag.

Lokalredaktøren anmeldte straks truslerne til politiet.

»Vil bombe dronningen«

Blot 11 dage senere ringede den tiltalte til en a-kasse, hvor han igen var særdeles truende: »Jeg skal sateme nok finde ud af, hvor du bor, for med dit efternavn, er du ikke særlig svær at finde«, skulle han have sagt til en medarbejder.

14 dage efter var han igen i røret: »Jeg vil bombe dronningen og alt muligt andet i Danmark, jeg kan komme til« og »I hjælper sgu ikke mig, og jeg vil ødelægge jer og alle jeres familier. Jeg ved, hvor I bor«.

Truede med corona

Truslerne mod a-kassen fortsatte telefonisk igennem længere tid - og den 3. februar 2020 kom han ifølge anklageskriftet med følgende svada:

»Nu har I fandeme bare at give mig nogle penge, ellers kommer jeg ned i afdelingen og smitter jer alle sammen med coronavirus«.

Netop denne trussel om at smitte andre med corona har betydet, at sagen mod manden er trukket i langdrag. Det skyldes, at Højesteret først skulle afgøre, hvorvidt trusler om at smitte andre med corona »er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd«, som det hedder i lovsproget.

- Den 18. februar i år besluttede Højesteret, at det er det - og derfor kan den aktuelle sag endelig komme for retten, siger anklager Iben Grønbæk til Sjællandske.

Foruden de allerede nævnte trusler har den tiltalte også - ifølge anklageskriftet - den 25. april 2020 truet en person i Slagelse med en pistol eller pistollignende genstand, han har været i besiddelse af en svensknøgle, som politiet anså som værende et slagvåben - og endelig er manden udeblevet fra en afsoning i en anden sag.

Såfremt manden kendes skyldig, risikerer han både fængsel og udvisning af Danmark.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk