16. oktober 2019
Et kæmpekram oven på en flot præstation af hele Skælskør Marinegarde ved DM for bygarder. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Et kæmpekram oven på en flot præstation af hele Skælskør Marinegarde ved DM for bygarder. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trommeslagere vinder DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trommeslagere vinder DM
Slagelse - 10. juli 2019 kl. 09:17
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De syv trommeslagere i Skælskør Marinegarde, som ved danmarksmesterskaberne for bygarder både optrådte med selvstændige shows på seks-otte minutter og sammen med resten af garden, blev danmarksmestre blandt juniorerne.

Først på mesterskabernes sidste dag blev resultatet offentliggjort.

- I mellemtiden nåede vi slet ikke at tænke over det, men jeg kunne godt tænke, at vi havde en chance for at vinde, fortæller en af trommeslagerne, 13-årige Tobias Bo Langkjær Tange.

- Nu har vi ikke vundet pokaler i 16 år, og så vinder vi to på tre uger, konstaterer han med henvisning til marinegardens sejr i en brassband-konkurrence i København for nylig.

Ellers ligger den seneste toppræstation de 16 år tilbage, hvor det blev til en tredjeplads ved DM for den samlede garde. .

At det går godt for marinegarden nu, tilskrives den nye kurs, som blev sat for fire år siden, da den blot havde 10 medlemmer.

- Vi satte os ned og sagde: Enten lukker vi garden, eller også prøver vi noget nyt. Hårdt slid og fokus har vendt udviklingen, siger Amalie Kristensen, der er instruktør og bestyrelsesmedlem i garden.

Garden sænkede eksempelvis aldersgrænsen fra syv til fire år, der kom nye instruktører til, og der blev sat tid af til både at fordybe sig i musikken i øveweekender på julemærkehjemmet og til at være sammen og dyrke fælleskabet uden musik.

Nu styrer garden i fin stil mod sit 50-års jubilæum i september næste år, og de gode præstationer kan også gøre en sponsor glad. Sparekassen Sjælland har støttet det arbejde, der har bragt garden videre.

- Det er, fordi vi gerne vil talentudvikling. Nu kan vi se frugten af den indsats. og så giver det mening at støtte talentudvikling og uddannelse. For mig er garden en helt vigtig del af byen. Jeg er stolt af den, siger Pia Kimer, filialdirektør for sparekassen i Skælskør.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk