20. november 2019
Slagelse Kommune anerkender, at entreprenøren er gået for hårdt til værks. Privatfoto
Slagelse Kommune anerkender, at entreprenøren er gået for hårdt til værks. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tromlede naboer får medhold i strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tromlede naboer får medhold i strid
Slagelse - 17. august 2019 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommune siger ét og entreprenøren noget andet, mens forargede naboer blot ser til, at begge førstnævnte parter tilsyneladende blæser på god skik og en efterhånden lang stribe klagepunkter.

arrow Læs også: Naboer til stort halbyggeri føler sig tromlet

Det er virkeligheden i kvarteret omkring det grønne areal bag Vestre Skole i Slagelse, herunder Nansensgade, hvor beboere med fremtidig udsigt til Dyhrs Skoles nye idrætshal føler sig tromlet.

Først og fremmest mener klagerne, der repræsenterer 19 af 25 berørte parceller, at kommunen har givet dispensationer uden skelen til dem, der bor i området, og som helt tilbage før jul ellers rakte tommelfingeren i vejret, da det allerførste og ifølge beboerne »spiselige« skitseprojekt blev fremlagt.

I løbet af foråret er der dog blevet givet flere dispensationer fra den gældende lokalplan, hvis høringer ifølge naboerne har været nærmest »proforma-agtige«.

Et af kritikpunkterne har eksempelvis været, at entreprenøren har taget for hårdt fat. Det være sig i forhold til en række nu visnede træer i et beplantningsbælte langs arealets yderkant, hvoraf flere tilsyneladende er blevet revet op med rødder, mens andre har stået tilbage som nogle deciderede ranglede af slagsen.

Det er en overskridelse af lokalplanen, der siger, at træerne skal vedligeholdes. En overskridelse, som kommunens byggesagsbehandler, Ketil Mannstaedt, desuden tages til indtægt for at have tilladt.

Det skriver Sjællandske.
Entreprenøren mener således, at kommunen har tilladt beskæringen. Ordlyden afvises imidlertid hos Slagelse Kommune.

Her anerkender byggesagsbehandleren, at der er blevet gået for hårdt til værks, selv om man tidligere har givet lov til en let beskæring i forhold til området som helhed.

- De skulle ikke være beskåret, som det er tilfældet, siger Ketil Mannstaedt.

Han fortæller ligeledes, at det mest hensigtsmæssige er at få fjernet de træer, der måtte stå tilbage.

- De visner. Størst er risikoen for, at de kan vælte i en storm, så vi regner ikke med, de kan blive stående. Det er et sikkerhedsmæssigt spørgsmål, siger byggesagsbehandleren, som i en mail til flere af klagerne, herunder Christian Pedersen, som lige siden foråret har kritiseret såvel sagsbehandling som projektet, der foretages af det jyske Dansk Hal A/S.

Han pointerer, at der skal genplantes. Flere af de træer, der fjernes, er op til 12 meter høje. Det kan dog tage år, før nogle lignende af slagsen står klar, hvilket nager beboere i området.

- Der vil være en periode, hvor de får mere udsyn til hallen. Så store træer, som der stod, bliver der ikke tale om de første par år, siger Ketil Mannstaedt, som mener, at det er en sag imellem entreprenør og Dyhrs Skole.

Det bliver i hvert fald ikke kommunens skatteydere, der kommer til at betale. Det må skolen og entreprenøren om, siger byggesagsbehandleren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk