22. oktober 2021
Lige om snart 66-årige Troels Christensen (lyserød trøje) er kendt vidt omkring som festmusiker og ofte med høje placeringer på dansktoppen. Hertil har han sammen med Kurt Bønnerup (med ryggen til) lanceret en hel ny fødselsdagssang, hvilket for nylig fik Melvin Kakooza (th) til at besøge ham i hjemmet på toppen af Ørnumbakken i Svenstrup, hvor de sammen sang sangen til TV2-underholdsningsprogrmmet »Helt sort«, der sendes til efteråret. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Lige om snart 66-årige Troels Christensen (lyserød trøje) er kendt vidt omkring som festmusiker og ofte med høje placeringer på dansktoppen. Hertil har han sammen med Kurt Bønnerup (med ryggen til) lanceret en hel ny fødselsdagssang, hvilket for nylig fik Melvin Kakooza (th) til at besøge ham i hjemmet på toppen af Ørnumbakken i Svenstrup, hvor de sammen sang sangen til TV2-underholdsningsprogrmmet »Helt sort«, der sendes til efteråret. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Troels Christensen klar til comeback i byrådet som konservativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Troels Christensen klar til comeback i byrådet som konservativ

Troels Christensen bekræfter, at han har meldt sig ind i Det Konservative Folkeparti efter at være opfordret til det fra konservative kredse. Han er klar til en plads i byrådet, hvor han peger på Knud Vincents (V) som borgmester. De konservative holder opstillingsmøde til september. Formand Niels Jørgensen glæder sig over det nye medlem.

Slagelse - 21. juli 2020 kl. 05:37
Af Helge Wedel

Det er en særdeles garvet politiker med både folketings-, byråds- og borgmesterefaring, der nu har meldt sig ind i Det Konservative Folkeparti med den agt at genindtage en plads i Slagelse Byråd, hvor han før både har repræsenteret Venstre, Liberal Alliance og været løsgænger.

Troels Christensen bekræfter over for Sjællandske, at han efter opfordring nu har tegnet medlemsskab af det konservative parti med det mål at lade sig opstille og blive valgt til byrådet.

- Jeg er på ingen måde træt af politik. Med min politiske erfaring har jeg også noget at bidrage med. Ikke mindst at give forvaltningen et modspil. For det er jo reelt som udvalgsformand, at du har den største indflydelse og kan præge en lokal udvikling, når du er med til at formulere dagsordenen, siger Troels Christensen, der lige om snart den 31. juli fylder 66 år.

Bror ved ikke noget

Troels Christensen blev med 210 personlige stemmer ikke valgt ind for Liberal Alliance i 2017, hvor hans tvillingebror Villum Christensen siden har været ene om at repræsentere LA. Han fik 390 stemmer.

- Ved din bror, at du måske er på tilbage i byrådet som konservativ?

- Næee, det ved han ikke. Jeg ønsker heller ikke endnu at gøre så meget ud af det. Jeg har blot fulgt en opfordring. Men jeg må også tilstå, at jeg ikke længere ser det ultra liberale som løsninger på vores mange udfordringer. Her tror jeg faktisk mere på, at nationalstaterne har bedre muligheder for at handle og skabe løsninger, og så er det familiemæssige også med årene kommet til at betyde mere for mig, siger Troels Christensen.

Personfnidder

Hvis det lykkes for Troels Christensen igen at blive valgt til byrådet, så håber han, at det politiske arbejde bliver uden personfnidder.

- Jeg ser faktisk op til Søren Pape (De konservatives leder, red.) for hans ordentlighed og for ikke at svine politiske modstandere til. Personfnidder hører efter min mening ikke hjemme i politik, siger Troels Christensen. Fra 2005 til 2011 var han medlem af folketinget for Venstre. Året efter i december 2012 blev han ekskluderet af sit parti gennem mere end 30 år herunder årene som borgmester i den tidligere Hashøj Kommunen. Eksklusionen var kulminationen på, at Troels Christensen som byrådsmedlem undlod at følge en besked fra daværende gruppeformand Stén Knuth om ikke at gå efter en bestyrelsespost i Museum Sjælland, fordi Venstre ønskede, at Ebbe Jens Ahlgren skulle have den.

Troels Christensen fortsatte derefter som løsgænger, indtil Liberal Alliance blev hans politiske base.

To »socialdemokratier«

Troels Christensen ser den aktuelle politiske situation i kommunen som en konkurrence mellem to »socialdemokratier«.

- Som jeg ser det, så konkurrerer Socialdemokratiet og Venstre ligefrem om at bruge flest af borgernes penge, så der trænger til nogle reelt borgelige og økonomisk ansvarlige stemmer i byrådet, siger Troels Christensen.

- Hvem peger du på som borgmester, hvis du bliver valgt?

- Det er der ingen tvivl om. Det bliver Venstres Knud Vincents. Ligesom de konservative på Christiansborg peger på lederen af det største borgerlige parti som statsminister, siger Troels Christensen. Da han blev ekskluderet af Venstre var Knud Vincents lokalformand for partiet.

Spidskandidat?

Formand for de konservative i Slagelse-kredsen Niels Jørgensen glæder sig over Troels Christensens medlemsskab.

- Jeg kender udmærket Troels. Jeg var viceborgmester, da han var borgmester i Hashøj. Og så er det altid rart, når folk bliver klogere, siger Niels Jørgensen.

- Skal du fortsat være de konservatives spidskandidat?

- Det bestemmer medlemmerne suverænt, men min holdning er den, at jeg gør det, der er bedst for partiet. Også hvis jeg skulle stå som nummer ti, siger Niels Jørgensen. Partiet har sideordnet opstilling. Niels Jørgensen fik ved valget i 2017 282 personlige stemmer, mens Troels Christensen opnåede 210 stemmer. Ingen af dem blev valgt. De konservative gik 0,2 procent tilbage, mens Liberal Alliance gik 2,8 procent tilbage.

Konservativ fremgang

Niels Jørgensen spår de konservative gode chancer ved byrådsvalget i 2021

- Jeg hæfter mig ved vores partis fremgang på landsplan. Det smitter helt givet også af lokalt, siger Niels Jørgensen. Han oplyser, at kandidatudvalget arbejder i august, mens partiets medlemmer på et møde i september beslutter hvem, og hvilken rækkefølge kandidaterne skal opstilles i.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk