13. juli 2020
Slut med stridigheder og lejere, der ikke vil flytte. Landsretten har nu sat endeligt punktum.
Slut med stridigheder og lejere, der ikke vil flytte. Landsretten har nu sat endeligt punktum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trodsig lejer smides på porten efter langvarig strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trodsig lejer smides på porten efter langvarig strid
Slagelse - 22. juni 2019 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nu sat endeligt punktum i sagen fra Århusvej, hvor en 35-årig lejer i flere år har stået så stejlt på sin ret til ikke at kunne blive opsagt - i henhold til sin lejekontrakt - at han har blæst på opsigelsesbreve og krav om udflytning.

arrow Læs også: Strid har kostet skatteyderne to millioner kroner: Trodsig lejer er flyttet

Det skriver Sjællandske.
Nu skal den pågældende mand, der længe har været den eneste beboer på det nedlagte socialpsykiatriske døgntilbud Ungekollegiet, fraflytte. Det slår landsretten fast, efter manden i 2018 ankede en afgørelse fra boligretten, der støttede Vestsjællands Almene Boligselskab i, at selskabet var i sin gode ret til at opsige manden i 2017.

- Han blev dømt på det grundlag, vi nu har rejst, så det er glædeligt, at vi nu alle kan komme videre, lyder det fra boligselskabets direktør, Karsten Krüger.

Han er ikke mindst tilfreds med, at det juridiske tovtrækkeri og konflikten mellem boligselskab og kommune på den ene side og den 35-årige lejer på den anden nu hører op.

Han konstaterer i den forbindelse, at manden har boet nærmest alene siden lukningen i starten af 2017. Dengang lukkede Slagelse Kommune stedet, men grundet lejernes rettigheder kunne de reelt ikke siges op. Og den ret har lejeren, der skal være ude 15. juli, som den eneste tilsyneladende holdt i hævd. Lejemålene hører indtil videre juridisk set under boliglovens §105 og ikke servicelovens §107. Det skal nu ændres.

Sagen handler imidlertid ikke bare om langvarige stridigheder og et botilbud, hvor kun ét af i alt 12 lejemål har været i brug.

Det handler også om knap to millioner skattekroner, der siden 2017 er blevet øset ned i et hul. Slagelse Kommune har således betalt for samtlige ledige lejemål, idet boligselskabet stadigvæk - selv om der er tomme lejemål - skal have penge for samtlige boliger.

Det har kostet skatteyderne rundt regnet 725.000 kroner om året, og regnes der tilbage til 2017, vil regningen beløbe sig til knap to millioner kroner, inden kommunens politikere får ændret den juridiske konstruktion.

arrow Trodsig opsagt lejer dømt endnu engang
02. juli 2019 kl. 06:10 Opdateret: kl. 21:26
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk