21. september 2019
I vikinge-landsbyen Slagløse kan det for eksempel gælde om at ramme plet. Foto: Nationalmuseet
I vikinge-landsbyen Slagløse kan det for eksempel gælde om at ramme plet. Foto: Nationalmuseet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trelleborg-vikinger vågner op til dåd i påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trelleborg-vikinger vågner op til dåd i påsken
Slagelse - 16. april 2019 kl. 10:19
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med påsken vender aktiviteterne tilbage på Harald Blåtands Trelleborg, og i den nye sæson bliver det blandt andet med eksperimenterende arkæologi og fordybelse i Trelleborg anno 980.

Påskeaktiviteter i vikingelandsbyen Slagløse er i gang fra 18. til 22. april mellem klokken 11 og 15. Her kan publikum møde landsbyens vikinger, og både store og små kan kaste sig ud en gang krigertræning, vikingelege, bage lladbrød, støbe kopier af smykker fra selve ringborgen eller male mønstre på vikingeskjolde.

Små vikingeretter er der også smagsprøver på, og så kan gæsterne få en god historie fortalt om mad ved bål i vikinghuset.

Søndag 21. april får borgen besøg af arkæolog Rolf Warming, som Trelleborg samarbejder med om vikingeskjoldet. Det er

et eksperimental-arkæologisk projekt om rundskjoldet, som var en vigtig del af vikingekrigerens våbenudstyr og helt afgørende i forsvaret på slagmarken. Projektets omdrejningspunkt er genskabelsen af et vikingeskjold, blandt andet på baggrund af det unikke skjold fra Trelleborg, der er det eneste danske skjold fra vikingetiden.

Foredraget er gratis for museets gæster. Adgangen til Trelleborg koster heller ikke noget, men der er daglige borgture klokken 11, hvor det koster 50 kroner at blive guidet igennem vikingetiden, ligesom der skal købes mønter ved indgangen for at være med i de forskellige aktiviteter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk