26. marts 2019
Tidligere viceskoleleder Ditte Ebsen blev torsdag valgt som Trelleborg Friskoles nye skoleleder, da der var generalforsamling.Foto: privat
Tidligere viceskoleleder Ditte Ebsen blev torsdag valgt som Trelleborg Friskoles nye skoleleder, da der var generalforsamling.Foto: privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trelleborg Friskole får ny skoleleder efter godt et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trelleborg Friskole får ny skoleleder efter godt et år
Slagelse - 20. juni 2018 kl. 15:36
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tina Düsterdich nåede ikke at være skoleleder i mere end et år og tre måneder på Trelleborg Friskole.

- Hun syntes ikke, at friskoleverdenen lige var hende, og det er jo fair nok, siger Allan Jensen, der er næstformand i skolebestyrelsen på Trelleborg Friskole.

Tina Düsterdich, der kom fra en stilling som publikumschef ved Greve Bibliotek, søgte stillingen som skoleleder i efteråret 2016, fordi hun gerne ville prøve kræfter med at lede en friskole. Men efter lidt over et år har hun valgt at trække sig.

Det er ikke kontinuitet, der har præget Trelleborg Friskoles lederpost den seneste årrække, for siden 2002 har nu fem forskellige ledere været ansat ved skolen.

Fra den 1. august tiltræder tidligere viceskoleleder ved Trelleborg Friskole Ditte Ebsen som skolens nye skoleleder. På skolens generalforsamling torsdag aften vedtog forældrene hende nemlig enstemmigt til at overtage stillingen efter Tina Düsterich.

Ditte Ebsen har ad to omgange fungeret som konstitueret skoledeler - for nylig siden begyndelsen af april. Hun har desuden en lang fortid på Trelleborg Friskole, hvor hun har været viceskoleleder siden 2014 og tidligere været lærer.

Derudover har hun et stort kendskab til friskoleverdenen, som hun har bevæget sig i på den ene eller anden måde siden 2006.

- Vi har ansat hende, fordi hun med sine visioner for skolen rigtig gerne vil drive den fremad. Hun har en brændende energi for det grundtvig-koldske skolesamfund, lyder det fra Allan Jensen.

Ditte Ebsen kommer fra Slagelse-området, hvor hun næsten hele sit liv har boet i Slagelse by eller mellem Slagelse og Hejninge. Her voksede hun op på en gård med fire søskende, hvor de grundtvigske værdier og det levende ord var i højsædet.

- Helt grundlæggende er jeg meget glad for det danske system, hvor forældre har mulighed for at vælge den skole, de selv ønsker. Men jeg mener i endnu højere grad, at friskolen har sin berettigelse i dag, hvor fællesskabet har trange kår. Jeg er faktisk bekymret for, hvor vores børn ellers skulle få det, hvis det ikke var på en friskole som vores, fortæller Ditte Ebsen.

Lørdag den 23. bliver Ditte Ebsen officielt præsenteret for elever og forældre i forbindelse med Trelleborg Friskoles årlige sommermarked.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk