23. marts 2019
Et glimt fra den voldsomme brand i Ishøj Havn 20. maj 2010, hvor fire lystbåde til en samlet værdi af fem mio. kr. blev flammernes bytte. Arkivfoto
Et glimt fra den voldsomme brand i Ishøj Havn 20. maj 2010, hvor fire lystbåde til en samlet værdi af fem mio. kr. blev flammernes bytte. Arkivfoto
Foto: MICHAEL ROSENGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre brændte både for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre brændte både for millioner
Opdateret 19. februar 2011 kl. 14:01
Slagelse - 17. februar 2011 kl. 11:00
Af Bent Helslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Skælskør: Tre mænd fra Skælskør sidder lige nu varetægtsfængslede sigtet for at en påsat brand i Ishøj Havn 20 maj. Her udbrændte fire lystbåde til en samlet værdi af fem mio. kr.

Allerede 11. januar blev en 35-årig mand fra Skælskør anholdt og sigtet fra brandstiftelse. To dage senere blev en 58-årig mand ligeledes fra Skælskør fængslet med samme begrundelse, og 25. januar var det en 38-årig mand fra Skælskør, der røg bag tremmer ved en varetægtsfængsling. De tre mænd har siden fået forlænget deres varetægtsfængsling, så den rækker frem til 8. marts.

Branden i Ishøj Havn opstod i motorbåden "Skipper II", der tidligere havde hjemme i Skælskør Havn. Politiets efterforskning viste, at der var blevet brugt en brandbar væske. Motorbåden ejes af den 58-årige mand, som nu er varetægtsfængslet.

Det er Københavns Vestegns Politi som står for efterforskningen.

- Vi mangler stadig at få afhørt nogle personer i sagen, fortæller politiassessor Helle Girsing fra Københavns Vestegns Politi, der er sikker på, at politiet har fat i de rigtige gerningsmænd.

De tre mænd er sigtet efter den samme paragraf 181 stykke 2 i Straffeloven. Den omhandler brandstiftelse i den hensigt at besvige brandforsikringen.
arrow Læs også: 58-årig sigtes for voldsom brand
Kendt ansigt
Den 58-årige i hvis båd branden opstod, er et kendt ansigt på Skælskøregnen, hvor han går under øgenavnet "Ålefarmeren".

Det skyldes, at han for mange år forsøgte sig med åleopdrag, da han flyttede til en ejendom ved Eggeslevmagle.

Manden opkøbte efterfølgende en række gårde på egnen - til stor ærgelse for landmænd, der gerne ville have udvidet deres arealer men ikke kunne matche de priser, som den nu 58-årige bød for jordene.

Den 58-årige involverede sig også i flere firmaer i Skælskør som en slags sleeping partner. Det var især skrantende firmaer, han skød penge i.
arrow Flere fotos fra den kraftige brand i Ishøj Havn
20. maj 2010 kl. 14:14 Opdateret: kl. 10:26
arrow Se fotos: Bådbrand på Ishøj Havn
20. maj 2010 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:26
arrow Både udbrændte i Ishøj Havn
20. maj 2010 kl. 07:50 Opdateret: kl. 11:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk