4. august 2020
Underskrifter sættes på aftalen af formanden for Træskibs Sammenslutningen TS Rasmus Casper og borgmester John Dyrby Paulsen (S). En fyldt Korsør Havn med størsteparten af Danmarks historiske træskibe er demed sikret i 2021. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Underskrifter sættes på aftalen af formanden for Træskibs Sammenslutningen TS Rasmus Casper og borgmester John Dyrby Paulsen (S). En fyldt Korsør Havn med størsteparten af Danmarks historiske træskibe er demed sikret i 2021. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træskibsejere til fest på storebæltsfærgen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træskibsejere til fest på storebæltsfærgen?
Slagelse - 13. december 2019 kl. 06:51
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hverken glæde, humør eller forventninger var en mangelvare, da formanden for Træskibs Sammenslutningen TS Rasmus Casper og borgmester John Dyrby Paulsen (S) på sidst nævntes kontor skrev den aftale under, der sikrer, at det store pinsestævne for landets kulturarv af træskibe finder sted i Korsør i pinsen 2021. Der er ankomst fredag, præsentationsejlads lørdag og hjemsejlads søndag.

En stor fest på færgen?

Formelt er det store stævne bundet sammen af generalforsamlingen i TS og ikke mindst en stor fest.

- Tænk sig hvis den kunne holdes på dækket af den sidst bevarede storebæltsfærge M/F Broen, som vi arbejder på at få lagt fast i Halsskov Havn, lød det begejstret fra John Dyrby Paulsen. En idé der fandt stor opbakning også fra træskibsformanden.

- Det ville være en helt fantastisk ramme. Vi er begejstrede, når havnebyer holder fast i deres maritime identitet og historie, sagde Rasmus Casper.

Tredje gang i Korsør

Når de mange historiske træskibe - store som små - med omkring 5-600 besætningsmedlemmer fylder havnen i Korsør i 2021, vil det være tredje gang. De to forrige pinsestævner i Korsør blev holdt i 1983 og i 2004. For TS bliver stævnet i Korsør et 50 års jubilæums-stævne, da det første med deltagelse af 29 skibe blev holdt i 1971.

Også til Skælskør?

Der sikres nu god tid til planlægningen af stævnet ved, at aftalen er underskrevet i så god tid. Foruden de 300.000 kr. til TS får kommunen diverse udgifter til praktiske ting som toiletter, strømforsyning, møde-faciliteter og altså en mulig festfacilitet på den sidst bevarede storebæltsfærge!

Besøg i Skælskør som en del af stævnet undersøges også. Ligeså eksempelvis en sejlads under Storebæltsbroen og rundt om Sprogø.

TS-formanden kalder Korsørs beliggenhed for et smørhul, som det er nemt at nå til næsten uanset, hvilken hjemhavn de primært privatejede træskibe har.

Næste år i 2020 foregår stævnet i Aalborg.

Stort publikum ventes

Træskibsstævnerne tiltrækker altid et stort publikum, der sikrer øget omsætning for såvel handlende som overnatningssteder i de havnebyer, hvor pinsestævnet finder sted.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk