26. oktober 2020
Operation træfældning lagde hårdt ud på Valbyvej i går. Foto: Slagelse Kommune
gallery icon

Se billedserie

Operation træfældning lagde hårdt ud på Valbyvej i går. Foto: Slagelse Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træerne falder på stribe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træerne falder på stribe
Slagelse - 15. august 2018 kl. 10:06
Af Per Vagnsø

Det ser voldsomt ud, og det er det sådan set også, men der er mening med galskaben, når Slagelse Kommune lægger træer ned på stribe. Nogle steder må træerne lade livet, fordi deres skygge generer, og andre steder gælder det simpelthen om at fjerne de mindst levedygtige træer for at give plads til de sunde.

- Vi hjælper bare med at vælge ud, så de svageste træer ryger væk, og vi har de sundeste træer tilbage, men nogle steder går vi hårdere til den på grund af skyggegener, forklarer skovfoged i kommunen, Mikael-Holmgard-Grejsen.

De fleste steder er der altså tale om almindelig vedligeholdelse, men ved støjvolden på Valbyvej skal alle træer væk. Kun buskene får lov at blive tilbage. Dels fordi de fyrretræer, der var ganske små, da de blev plantet, har taget sig den frihed at blive store og dermed generer nogle med deres skygger. Og dels fordi der står i lokalplanen, at bevoksningen på stedet skal være lav.

Den store maskine og de motorsave, der bliver brugt til at lægge træer ned og forvandle dem til flis, skal også omkring Odensevej, Holbækvej, rundt om stadion, langs Grønningen og langs motorvejen mellem Bilka og Skælskørvej, og arbejdet vil stå på i fire-fem uger.

Når man spørger skovfogeden, hvor mange træer, der skal fældes, lyder svaret: Masser.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk