25. september 2021
Retssystemet har vurderet de første tre sager i forbindelse med uroen i Ringparken i juli sidste år, hvor islamkritiker Rasmus Paludan gæstede området. 18-årig frifindes, mens to 19-årige skal i fængsel. Den ene bliver desuden udvist betinget.
Retssystemet har vurderet de første tre sager i forbindelse med uroen i Ringparken i juli sidste år, hvor islamkritiker Rasmus Paludan gæstede området. 18-årig frifindes, mens to 19-årige skal i fængsel. Den ene bliver desuden udvist betinget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To ryger i fængsel - den tredje frifindes efter ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ryger i fængsel - den tredje frifindes efter ballade
Slagelse - 14. marts 2019 kl. 11:49
Af Carsten Lysdal

Stram Kurs-partileder Rasmus Paludan, som til stadighed turnerer rundt i hele landet og serverer hadske ytringer rettet mod indvandrere, mødte for alvor modstand, da han sidste år i juli troppede op i Ringparken i Slagelse.

arrow Læs også: FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs

Her formåede han med sit lidet flatterende sprogbrug at opildne stribevis af beboere, hvoraf flere i eftertiden blev sigtet for medvirken til uroligheder, herunder ikke mindst vold mod tjenstgørende betjente, som ud over at holde styr på gemytterne også filmede optøjerne.

De optagelser har gjort, at man har kunnet sigte flere af i alt over 20, der ventes tiltalt for deres deltagelse i uroen. Indtil videre har seks slået bagdelen i anklagebænken, og forleden faldt dommen for de tres vedkommende.

De øvrige afventer stadig et nyt retsmøde.

Ved Retten i Næstved blev en 18-årig mand med adresse i Ringparken frifundet for sin deltagelse »i grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden,« som tiltalen lød. Han skulle ellers ifølge politiet have medvirket til uroligheder, i forbindelse med at den indvandrerkritiske Rasmus Paludan gæstede boligområdet.

Ved sin side i retten havde den nu frifundne, 18-årige to øvrige unge mænd, som begge fik ubetingede fængselsstraffe. De var udover forhold 1 om overtrædelse af straffelovens §134, om forstyrrelse af den offentlige ro og orden, også sigtet for forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Den ene 19-årige mand røg i fængsel i fire måneder for blandt andet at have overfaldet ordensmagtens folk, som var talrigt repræsenteret - såvel som det har været tilfældet i landets øvrige boligområder, som Stram Kurs har frekventeret i årets løb. Eksempelvis kastede manden en glasflaske mod de tilstedeværende politimænd, ligesom han med sin adfærd tilskyndede andre til lignende voldsudgydelser, mente retten.

Den tredje anklagede fik 40 dages fængsel, ligesom han blev præsenteret for en betinget udvisningsdom, hvilket betyder, at han teknisk set ryger ud af landet, hvis han dømmes for noget lignende eller grovere inden for de næste par år.

arrow Unge mænd indtager Stram Kurs' nye rigsledelse
24. november 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58
arrow FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs
23. november 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:16
arrow Stram Kurs-kongres med mislyde på Christiansborg
23. november 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk